Voorstellen directeur Kathelijne Lemmens

Donderdag 28 mei 2020

Beste ouders,

In deze onzekere tijd neemt jullie vertrouwde directeur Sandra Groeneboom aan het eind van het schooljaar afscheid van de school. De school is blij een opvolger te hebben gevonden en ik voel me bevoorrecht dat ik het vertrouwen heb gekregen om de nieuwe directeur te worden op de Hildegardisschool. In de komende periode zal ik ingewerkt worden en al parttime aanwezig zijn op school. Ik hoop u dan al te ontmoeten, al zal dat voorlopig op afstand zijn. In dit stukje stel ik me alvast aan u voor zodat u iets van mij weet. Zeventien jaar geleden maakte ik de bewuste overstap van een juridische functie naar een betekenisvolle baan in het onderwijs. Na de zij-instroomopleiding van de PABO heb ik met juf Linda de ib-opleiding gevolgd, met Sandra heb ik samen een Master of Education voltooid en vorig jaar ben ik vakbekwaam schoolleider geworden.

Ik geniet iedere dag van de momenten op school met de kinderen, ouders en de juffen en meesters!  Ik heb op drie totaal verschillende scholen gewerkt en in de loop van de tijd geleerd dat ieder kind zijn eigen onderwijsbehoeftes heeft. Alle kinderen hebben recht op kwalitatief goed en waardevol onderwijs dat hun de best mogelijke opleiding biedt, ongeacht intelligentie, herkomst, opleidingsniveau van ouders of de wijk waarin het kind opgroeit. Ook vind ik het belangrijk dat een kind goed voor zichzelf en de ander kan zorgen en daarnaast weet waar hij of zij talent voor heeft. Het is aan de schoolleiding en het team van een school om daar gezamenlijk met de ouders zo veel als mogelijk aan bij te dragen.

Mijn vrije tijd  breng ik graag door op de zeilboot samen met mijn twee zoontjes en mijn

man. Ook kun je me in mijn hardloopoutifit door de stad zien hollen.

Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen op de Hildegardisschool! Ik kijk uit naar onze kennismaking en verdere samenwerking!

Kathelijne Lemmens