Verslag eerste week thuiswerken

Vrijdag 8 januari 2021

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen van de Hildegardisschool!

De eerste week van het thuisonderwijs zit er al bijna op. Op school is het stil en leeg zonder al onze kinderen. We missen jullie wel hoor! Ook de meeste juffen en meesters werken vanuit huis. Een paar kinderen van wie beide ouders een vitaal beroep hebben, worden op school opgevangen. Van de week hebben deze kinderen al het vuil op het plein met een prikker en een vuilniszak opgeruimd. Wat fijn!

In de groepen 1-2 is onder andere hard gewerkt aan de sneeuwpop-vouwwerkjes. In de groepen 3 wordt goed geoefend met lezen. Dit horen we op de filmpjes die we krijgen van de ouders. In de groepen 4 hebben ze hard gewerkt met sommen met de getallenlijn.

Voor de groepen 5 tot en met 8 ziet het thuiswerken er heel anders uit dan bij de eerste lockdown. Heel veel ouders hebben voor hun kinderen een Chromebook opgehaald. Het was voor iedereen even zoeken hoe je op de juiste manier kon inloggen en je werk kon inleveren. Maar wat ziet het er professioneel uit! De juffen en meesters leggen vanuit thuis de lessen uit. De kinderen kunnen bijna de hele dag door vragen stellen als ze iets niet snappen. En gelukkig is er ook tijd om samen met andere kinderen even te kletsen of bingo te spelen. Sommige kinderen praten even één op één met hun meester of juf. Soms gaat het over een les die ze niet goed snappen en anderen maken zich zorgen over de situatie.

Ik ben ontzettend trots op alle kinderen en ouders die nu (bijna) precies weten hoe ze alles op de computer kunnen doen! Ook zo fijn dat bijna alle kinderen steeds online zijn als er een meeting is met de klas! Zo zijn we toch een beetje samen in deze tijd.

En natuurlijk is er een woordje van trots op zijn plaats voor al die juffen en meesters die nu hun lessen online geven en samen ook iedere dag een beetje bijleren over het werken met een computer.

Hoe lang dit gaat duren, weten we nog niet. Dinsdag is er weer een persconferentie. Daarna zullen we u via de app weer op de hoogte houden.

Voor nu wens ik iedereen nog veel succes en sterkte met het thuiswerken! Alvast ook een fijn weekend!

Kathelijne Lemmens