Even voorstellen: juf Esther

Maandag 1 maart 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

Mijn naam is Esther van Nierop-van Wieringen, 43 lentes jong. Ik ben getrouwd met Bas van Nierop en heb 2 kinderen van 12 en 15 jaar. Ik woon in de wijk Zevenkamp. De afgelopen 15 jaar heb ik daar op een basisschool midden in de wijk gewerkt.

Ik heb, in mijn 20 jaar als juf, in heel wat verschillende groepen en op verschillende scholen les mogen geven. Ik heb 5 jaar in Spijkenisse gewerkt en mijn stages gelopen in Rotterdam West en Spangen.

De afgelopen jaren heb ik 2 “coaching-cursussen” gevolgd en nu ben ik met veel plezier bezig met een cursus “kindertekeningen en spel begrijpen”. Ik vind het belangrijk om ieder kind zichzelf te laten zijn en te helpen om te groeien en te bloeien. En dat is in deze bijzondere tijd en wereld soms best lastig. Soms kunnen kinderen (nog) niet de juiste woorden om hun gevoel te laten zien. In hun tekeningen, spel en gedrag en kun je vaak ontdekken welke aandacht er nodig is. Ik vind het heel fijn dat ik vanaf 1 maart het team van de Hildegardisschool mag komen versterken.

Ik heb de fijne positie gekregen dat ik in verschillende groepen mag lesgeven en een Pabo student mag begeleiden tot aan de zomervakantie. Ik ben na de voorjaarsvakantie op beide gebouwen te vinden. Op woensdag (gr4b), donderdag (gr.7a) en vrijdag (gr.5/6).

Naast mijn werk houd ik enorm van uitgebreid en vers koken. Ik maak graag gerechten uit alle wereldkeukens. Hiernaast wandel en fiets ik graag, alleen of met mijn man en kinderen. Ook ga ik graag naar het theater, musea, en concerten. Daar hoort ook nog bij; zelf muziek maken zingen.

Ik ben dol op de binnenstad van Rotterdam en heb er dan ook enorm veel zin in om op deze school aan de slag te gaan!

Greetz, Esther van Nierop.