Versoepelingen Coronamaatregelen in het basisonderwijs

Maandag 28 juni 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

Het kabinet heeft besloten de richtlijnen in het basisonderwijs te versoepelen per 26 juni. Het wordt daarmee mogelijk om de rapportgesprekken op school met één ouder toe te staan, de kampweek voor groep 8 door te laten gaan en bij de musical van groep 8 mag ook één ouder per kind aanwezig zijn!

We mogen de cohortering van de kinderen loslaten. Dit betekent dat we groepen kinderen zouden mogen mengen. We hebben ervoor gekozen om dit niet te doen. Het is voor ons heel goed mogelijk om de groepen apart te laten binnenkomen en apart te laten buitenspelen. Bij een eventuele besmetting hoeft dan slechts één groep in quarantaine. Als we de groepen samen laten spelen en of werken en er zou een besmetting zijn, heeft dit gevolgen voor alle betrokken groepen. We vinden het het allerbelangrijkste dat zoveel mogelijk kinderen op school les kunnen hebben.

In de school hoeven volwassenen geen mondkapjes meer te dragen.

Alle andere maatregelen blijven gelijk. Dat betekent nog steeds dat alle kinderen met klachten als buikpijn, hoofdpijn, keelpijn of verkoudheidsklachten naar huis worden gestuurd.

Na een negatieve testuitslag van de GGD mag uw kind weer naar school komen. Als uw kind nog heel erg snottert en/ of hoest, is het verstandiger om even te wachten tot de klachten op retour zijn. We willen ook voorkomen dat andere kinderen en de leerkracht aangestoken worden.

Als uw kind niet getest wordt, moet het een week thuisblijven. Quarantaineperiodes zijn tien dagen, op dag 5 mag u uw kind laten testen.

Wij hopen u voldoende geinformeerd te hebben en zijn blij met deze volgende stap in de versoepelingen voor ons als school.

Hartelijke groet,

Team Hildegardisschool