We gaan weer beginnen: alle afspraken op een rij!

Vrijdag 27 augustus 2021

Beste ouders, verzorgers en leerlingen van de Hildegardisschool,

De vakantie zit er weer bijna op. Ik hoop dat jullie ondanks de Coronamaatregelen hebben kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

De juffen en meesters hebben deze week al hard gewerkt om hun lokalen in orde te maken. Ook is er een studiedag geweest. In het gebouw aan de Verbraakstraat wordt nog de laatste hand gelegd aan een verbouwing. We hopen dat die over een paar weken klaar is. De tuin aan de Verbraakstraat ziet er prachtig uit; er is zelfs een reuze-courgette!!

Coronaregels

Helaas zijn de regels voor het basisonderwijs nog niet veel veranderd. De belangrijkste afspraken staan hier op een rij:

1. Ouders mogen nog niet de school in- wél zullen er vanaf 6 september kennismakingsgesprekken zijn op school met één ouder en het kind. Zo kunt u wel kennismaken met de nieuwe juf of meester en ook even kijken in het lokaal.

In de middag staan alle leerkrachten buiten en kunt u kennismaken met de nieuwe juf/ meester.

1. We houden de groepen zoveel als mogelijk gescheiden om te voorkomen dat meerdere groepen in quarantaine moeten bij een besmetting.

De groepen gebruiken verschillende ingangen.

Maandag a.s. staan de juffen en meesters om 8.20u buiten om de kinderen op te vangen.

Groepen 8: Verbraakstraat hoofdingang

Kleuters: achterkant kleuterplein Verbraakstraat

Groepen 3: Zij-ingang Verbraakstraat

Groep 4: hoofdingang Louwerslootstraat

Groep 7: hoofdingang Louwerslootstraat

Groepen 5: achteringang plein Louwersloot (kant Louwerslootstraat)

Groep 6: achteringang plein Louwersloot (kant Moerkapellestraat)

Groep 6/7 : achteringang plein Louwersloot (kant Moerkapellestraat)

1. Kinderen tot 12 jaar mogen naar school als zij alleen verkoudheidsklachten hebben.
  1. Kinderen die ziek zijn gemeld/ met klachten naar huis zijn gestuurd, mogen weer naar school als ze 24 uur klachtenvrij zijn.
  1. Traktaties zijn klein, zoveel mogelijk gezond en voorverpakt.
  1. Bij een besmetting in een groep, hoeven alléén die kinderen in quarantaine, niet de broertjes en zusjes.

Opnieuw aanmelden in de app

Alle belangrijke informatie van de groep van uw kind krijgt u via de SchoolpraatApp. Meld u ook aan bij de nieuwe groep van uw kind (rechtsboven met het tandwieltje).

We hopen echt dat we er weer een zo normaal mogelijk schooljaar van kunnen maken!

We hebben er in ieder geval weer veel zin in om de kinderen te zien en hopen u maandag buiten te verwelkomen! Tip: zet de wekker op tijd.

Namens team Hildegardisschool

Kathelijne Lemmens