Squid Game

Donderdag 28 oktober 2021

Beste ouders, verzorgers,

In verschillende groepen zijn kinderen op de een of andere manier in aanraking gekomen met de tv serie Squid game. Kinderen horen er iets over van oudere broers of zussen, zien fragmenten voorbij komen op social media of spelen oudere kinderen na.

Graag willen we u attenderen op het onderstaande artikel in het AD:

Deze serie is bedoeld voor 16+ en erg gewelddadig. Dit programma en de spelletjes zijn niet geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Zoals in het artikel ook beschreven staat, ontstaan er spelletjes die gebaseerd zijn op deze serie. Dit zijn gevaarlijke en gewelddadige spelletjes. Kinderen spelen dat ze degene die verliest, mogen doodschieten. We merken dat er kinderen zijn die last hebben van deze spelletjes. Ze ervaren angst en verdriet.

We zouden u willen adviseren om hierover in gesprek te gaan met uw kind.

Team Hildegardisschool