Ter aanvulling op de Coronamaatregelen: zelftesten

Donderdag 2 december 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

Zojuist is bekend gemaakt dat je met milde klachten niet meer een GGD-test hoeft te doen en dat een negatieve zelftest voldoende is.

Wat betekent dit voor uw kind met klachten?

Krijgt uw kind klachten op school, dan wordt het naar huis gestuurd. U kunt dan thuis een zelftest doen. Is deze negatief? Dan mag uw kind weer naar school. Wilt u liever niet testen? Dan mag uw kind weer naar school als het 24 uur klachtenvrij is.

Is uw kind thuis met klachten? Dan kan uw kind weer naar school als de zelftest negatief is of als uw kind 24 uur klachtenvrij is.

Geldt er een quarantainemaatregel in het gezin? Dan moet u de aanwijzingen van de GGD volgen en gelden de zelftesten niet!

Blijven de milde klachten aan? Dan is het advies om naar de GGD te gaan of uw kind toch thuis te houden totdat het 24 uur klachtenvrij is.

Vanaf volgende week worden de zelftesten bij ons op school geleverd. Wij geven deze aan de kinderen mee naar huis. Op school wordt niet getest!

Ik wens u een fijne avond en alvast een fijne Sinterklaas! Morgenochtend is het feest op school. 's Middags zijn de kinderen lekker vrij!

Kathelijne Lemmens