Vanaf 25-1-22:  Kinderen van 0 t/m 12 jaar die huisgenoot of overig nauw contact zijn, worden uitgezonderd van quarantaine!

Vanaf 25-1-22: Kinderen van 0 t/m 12 jaar die huisgenoot of overig nauw contact zijn, worden uitgezonderd van quarantaine!

Dinsdag 25 januari 2022

Beste ouder(s), verzorger(s),

Vanavond was er weer een persconferentie en dit zijn de maatregelen vanaf 25-1-22:

Kinderen van 0 t/m 12 jaar oud die huisgenoot of overig nauw contact zijn, worden uitgezonderd van quarantaine. Dit betekent dat als er in uw gezin besmettingen zijn, de kinderen zonder klachten naar school mogen. Wel is hierbij het dringende advies om dagelijks te testen.

Bij veel besmettingen in een groep, geldt er geen quarantaine advies meer.

Uiteraard blijft het advies gelden dat kinderen bij (milde) klachten thuisblijven en te testen d.m.v. van een zelftest of GGD test.

Voor personen die positief zijn getest, verandert het beleid niet. Bij kinderen met klachten eindigt de besmettelijke periode wanneer iemand 24 uur klachtenvrij is en minimaal 7 dagen na start van de klachten. Bij kinderen zonder klachten is dit 7 dagen na de testdatum.

Ik hoop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

Bij vragen kunt u altijd contact met mij opnemen! Ik wens u een fijne avond!

Kathelijne Lemmens