Volgende week: CITO toetsen voor de kinderen van groep 3 t/m 7

Volgende week: CITO toetsen voor de kinderen van groep 3 t/m 7

Woensdag 25 mei 2022

Beste ouder(s), verzorger(s)

Het schooljaar vordert snel. We zitten nu in de laatste periode tot aan de zomervakantie. De kinderen gaan de komende periode de CITO toetsen maken. Het wisselt per groep wanneer welke toets wordt afgenomen. De leerkracht van uw kind zal u verder via de Schoolpraatapp op de hoogte houden. 

Wat kunt u als ouder doen?

Het is fijn als de kinderen uitgerust aan de toetsen kunnen beginnen. Verder is het handig om doktersafspraken/ tandartsafspraken in de middag te maken, de toetsen worden meestal in de ochtend afgenomen. Bespreek met uw kind dat de toetsen belangrijk zijn omdat de juf/ meester zo kan zien wat uw kind nog nodig heeft aan begeleiding of juist uitdaging. Probeer uw kind gerust te stellen, zenuwen zijn echt niet nodig. Wel is het belangrijk dat de kinderen netjes werken en de vragen goed lezen. 

Waarom nemen we nu de CITO-toetsen af?

Het is goed om te weten wat de kinderen nu beheersen en wat niet. Zo kunnen we volgend jaar starten met de begeleiding die nodig is. Ook kunnen we met deze resultaten zien waar we de extra gelden die beschikbaar zijn gesteld door het ministerie van onderwijs (NPO gelden) het beste aan kunnen besteden. Binnenkort vergadert de MR hier ook over. Mocht u hierover ideeën hebben, kunt u deze met de MR-ouders delen. 

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, kunt u altijd contact met mij opnemen.

Ik wens u een fijn lang weekend!

Met vriendelijke groet,

Kathelijne Lemmens


Terug