CITO toetsen

CITO toetsen

Woensdag 18 januari 2023

Beste ouder(s), verzorger(s),

Vanaf deze week en in de komende weken zullen de CITO toetsen weer afgenomen worden. Het wisselt per groep wanneer welke toets wordt afgenomen. De leerkracht van uw kind zal u verder via de Schoolpraatapp op de hoogte houden. 

Vanaf dit jaar worden er ook toetsen digitaal afgenomen. Op andere scholen is gebleken dat dit voor de jonge kinderen nog lastig is. Voor de groepen 3 en 4 kiezen we voor de papieren versie. Voor alle kinderen geldt dat CITO spelling op papier wordt gemaakt. Alle andere toetsen zijn digitaal. Het blijkt nog niet allemaal soepel te verlopen, we hopen dat dit snel is opgelost!

Wat kunt u als ouder doen?

Het is fijn als de kinderen uitgerust aan de toetsen kunnen beginnen. Verder is het handig om doktersafspraken/ tandartsafspraken in de middag te maken, de toetsen worden meestal in de ochtend afgenomen. Bespreek met uw kind dat de toetsen belangrijk zijn omdat de juf/ meester zo kan zien wat uw kind nog nodig heeft aan begeleiding of juist uitdaging. Probeer uw kind gerust te stellen, zenuwen zijn echt niet nodig. Wel is het belangrijk dat de kinderen netjes werken en de vragen goed lezen. 

Waarom nemen we de CITO-toetsen af?

Het is goed om te weten wat de kinderen nu beheersen en wat niet. Zo kunnen we mogelijke begeleiding starten waar die nodig is of juist aanpasen. Ook kunnen we met deze resultaten zien waar we de extra gelden die beschikbaar zijn gesteld door het ministerie van onderwijs (NPO gelden) het beste aan kunnen besteden.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, kunt u altijd bij ons binnenlopen!

Met vriendelijke groet,

Kathelijne Lemmens

 


Terug

Verbraakstraat 7

3036 MR Rotterdam

010 4656840

hildegardis.dir@nullrvko.nl