Even voorstellen! SMW Somescha

Dinsdag 15 oktober 2019

Beste ouders(s) en/of verzorger(s),

Mijn naam is Somescha Dib en ik ben vanaf 15 oktober op de Hildegardisschool te vinden als schoolmaatschappelijk werker.

Hieronder zal ik kort uitleggen wat het schoolmaatschappelijk werk eigenlijk inhoudt en hoe u met mij in contact kunt komen. Het schoolmaatschappelijk werk is er voor opvoeders, leerkrachten en intern begeleiders, maar zeker ook voor de kinderen.

U kunt bij mij terecht  voor kleine of grote vragen ook als u niet zeker weet of u bij mij aan het juiste adres bent. Vragenvoor wat betreft opvoeden en opgroeien, wanneer u vastloopt met bepaalde zaken waar u hulp bij kunt gebruiken, voor informatie en/of advies of wanneer u gewoon nieuwsgierig bent en kennis wilt maken. Ik kan met u in gesprek, maar ook met uw kind mocht hier behoefte aan zijn. Uw kind kan ook contact met mij zoeken.

Het Schoolmaatschappelijk werk biedt kortdurende hulpverlening. Dit zijn maximaal 5 gesprekken. Soms is er meer nodig en kan ik u naar andere hulpverlening doorverwijzen voor de zorg die bij u of uw kind past.

Ik zal enkele voorbeelden geven waarmee u onder andere naar het schoolmaatschappelijk werk kunt;

• Mijn kind is vaak druk en dwars. Hoe kan ik daar mee omgaan?
• Mijn kind is vaak onzeker, bang en heeft last van faalangst
• Hoe vergroot ik het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van mijn kind?
• De opvoeding valt mij zwaar.

Kan ik als ouder een training of opvoedcursus volgen?

• Mijn kind wordt gepest, heeft geen zin om naar school te gaan of slaapt slecht
• Wat vertel ik mijn kind over verlies, overlijden, een scheiding, spanning of stress?
• Hoe beloon ik het gedrag van mijn kind op een goede manier?

Ook denk ik graag mee over sportmogelijkheden, cultuurfaciliteiten of over een passende training die uw kind nodig heeft en dus verder kan helpen.

U kunt via onderstaande gegevens of door langs te lopen contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak of om informatie op te vragen. Dit kan via de leerkracht en/of de ib’er.

Voor nu wens ik u een fijne herfstvakantie toe en graag tot ziens!

Somescha Dib

Schoolmaatschappelijk werker