Hart onder de riem!

Hart onder de riem!

Dinsdag 24 maart 2020

Lieve ouders,

Laat onze leerkrachten alstublieft weten hoe het met u en de kinderen gaat. Als het werk maken niet lukt of u heeft andere zorgen, praat erover. Misschien kunnen we helpen. 

De situatie is erg ongewoon. Ook de kinderen weten en merken dit. Dit maakt kinderen misschien angstig en opstandig.

 In de komende weken zul je steeds meer gedragsproblemen zien ontstaan. Of het nou angst is of boosheid of protest omdat ze niets ‘normaals’ kunnen doen - het komt eraan. Dit is normaal en te verwachten onder deze omstandigheden.

Waar kinderen nu behoefte aan hebben is om zich veilig en geliefd te voelen. Het idee hebben dat het allemaal goed gaat komen. 

Speel met ze, buiten (als dat kan). Bak koekjes en klieder met verf. Speel bordspellen en kijk films. Ga samen een experimenteren of zoek virtuele rondleidingen van musea of dierentuinen. Begin een boek te lezen samen met het hele gezin. Ga lekker onder een deken knuffelen en doe helemaal niets.

Alle kinderen zitten in hetzelfde schuitje en ze zullen het allemaal wel redden. Als we terug zijn in het klaslokaal, gaan we hun koers corrigeren en ze tegemoetkomen op hun niveau. Leraren zijn hier experts in! 

Doe met de kinderen qua schoolwerk wat u kunt, maar breng ons alstublieft op de hoogte als het niet lukt. Misschien kunnen we samen een plannetje op maat bedenken. 

Succes, ouders! 

Terug

Verbraakstraat 7

3036 MR Rotterdam

010 4656840

hildegardis.dir@nullrvko.nl