Leuke tips vanuit De Vreedzame School.

Vrijdag 27 maart 2020

Op dit moment zijn veel kinderen thuis door het Corona-virus. Vanuit De Vreedzame School geven we een aantal ideeën om thuis te doen. Zo draag je zelf ook je steentje bij aan een fijne sfeer.

Doe je mee aan de opsteker-challenge?

Het helpt als we aardig voor elkaar zijn. Juist ook in deze tijd. Dat kan door opstekers te geven. Een opsteker is iets aardigs dat je tegen iemand zegt. Van opstekers word je vrolijk en voel je je goed. Iedereen kan opstekers geven. Ook jij!

Wie ga jij verrassen met een opsteker? Je ouders, je broer(tje) of zus(je)? Je opa om oma? Of misschien je vriend(in)? Je juf of meester? Of buurman of buurvrouw? Hieronder een paar voorbeelden.

• Maak een opsteker op een mooi briefje en verstop dat briefje op een plek, bijvoorbeeld in een la of tussen een boterham.
  • Vertel een opsteker, als je iemand ziet of via de telefoon of stuur een appje met een opsteker.

Voor de jongere kinderen een leuke activiteit om te bewegen:

Doe maar na!

Ga met de kinderen ergens in huis op de grond zitten. Beeld een beweging uit,

bijvoorbeeld: raak je oor aan, ga op 1 been staan, klap in je handen, enzovoort. Laat de kinderen je nadoen en benoem de activiteit. Je kunt ook samen met een kind (of twee kinderen samen) een beweging of handeling uitbeelden. De anderen mogen het nadoen.

Laat daarna de kinderen om de beurt de leider zijn. Je kunt dit ook op muziek doen. Zet de muziek aan en maak een beweging op muziek. Stimuleer de kinderen om je na te doen. Laat vervolgens een ander kind kiezen om de bewegingen voor te doen.

Volgende week weer nieuwe tips en ideeën. Veel plezier!

Groetjes van het Vreedzame Schoolteam Hildegardis.