Peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal

Binnen de school zijn er drie groepen van de peuterspeelzaal De Krokodil van Peuter en Co.

We werken nauw samen met de peuterspeelzaal. Veel kinderen van de peuterspeelzaal stromen door naar de Hildegardisschool. Het is voor de kinderen fijn als ze de school al op jonge leeftijd leren kennen. Dan is de overstap niet zo groot. 

Samen met de peuterspeelzalen en het kinderdagverblijf hebben we goed overleg om het aanbod van de kinderen op elkaar af te stemmen. 

De beste voorbereiding op de basisschool 

Uw peuter praat, zingt, bouwt, fietst, speelt, lacht, puzzelt, knutselt, leest, knipt en rent, samen met leeftijdgenootjes uit de buurt. Ondertussen leert hij of zij van alles, zoals nieuwe woorden en kleuren. De peuterschool werkt intensief samen met de basisschool, zodat uw kind spelenderwijs vertrouwd raakt met school. Omgekeerd weet de basisschool straks precies welke begeleiding uw peuter nodig heeft. 

Spelenderwijs leren 

Op de peuterschool is ander speelgoed aanwezig dan thuis. Daarbij bedenken de pedagogisch medewerkers steeds weer nieuwe activiteiten, passend bij de ontwikkeling van uw peuter. Binnen zijn er speelhoeken om te lezen, bouwen of knutselen en er zijn kasten vol met puzzels, boekjes en spelletjes. Buiten is er een groot schoolplein om te rennen en lekker samen te spelen. Ideaal om te leren samenwerken, delen en conflictjes op te lossen. 

4 (of 2) dagdelen per week 

Uw peuter kan meerdere dagdelen per week naar de peuterschool gaan. De activiteiten zijn afgestemd op de ontwikkelingsfase en behoefte van uw kind. Hoeveel dagdelen uw kind naar de peuterschool gaat, overleggen we graag met u. Maar zoals met alles, oefening baart kunst en 4 dagdelen leveren meer op dan 2. Eén dagdeel duurt 3 uur en kan ’s ochtends of ’s middags worden afgenomen. Zo blijft er genoeg tijd over om zelf thuis met uw kind te spelen. 

2 dagdelen gratis 

Voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben als voorbereiding op de basisschool, betaalt de gemeente Rotterdam het 3e en 4e dagdeel. Gezinnen met twee werkende ouders of met een alleenstaande werkende ouder, kunnen kinderopvangtoeslag aanvragen. 

Wilt u eens komen kijken hoe leuk het op onze locaties is? Dat kan natuurlijk! U kunt gewoon eens binnenlopen op onze locaties, zonder afspraak. 

Wilt u eerst wat meer informatie? Bel dan gerust met onze afdeling Planning & Plaatsing op 010 – 477 10 09. 

 

Terug