Bijgewerkt op vrijdag 10 januari

Huiswerk en toetsen

De kinderen hebben vandaag een werkblad van spelling mee naar huis gekregen. Dinsdag 14 januari willen we dat werkblad graag ingevuld weer terug.

De leerlingen van groep 5 hebben een schriftje waar de woordenschat in staat. Dit mag iedere vrijdag mee naar huis en kan in het weekend thuis worden geoefend. Dit schriftje moet elke maandag weer terug op school zijn.

Vrijdag 17 januari: toets Geschiedenis hoofdstuk 2
Maandag 27 januari: toets Woordenschat thema 4

Zwemmen
Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot de herfstvakantie:
10 februari

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: badkleding, handdoek en een plastic tas om natte spullen in te doen.

Gym
Groep 5 gymt op donderdag en vrijdag. Op deze dagen heeft uw kind gymkleding en gymschoenen nodig.

DVS Blok 3 - Wij hebben oor voor elkaar
In dit blok leren de kinderen wat belangrijk is bij het communiceren. De kinderen leren communicatieve vaardigheden, zoals duidelijk zijn, goed luisteren, vragen stellen, zich verplaatsen in een ander. Ook leren de kinderen dat je van mening van verschillen.

Thuis oefenen

Informatie over uitjes

Op 24 januari gaan we weer naar de Speeldernis!

De Speeldernis
In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. De Speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?

Rekenspelletjes lenen
In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.