Bijgewerkt op maandag 14 oktober

Kennismakingsgesprekken
Wij hebben met een aantal ouders nog geen kennismakingsgesprek gehad. Wilt u een afspraak maken met de leerkracht?

Huiswerk en toetsen
De leerlingen van groep 5 hebben een schriftje waar de woordenschat in staat. Dit mag iedere vrijdag mee naar huis en kan in het weekend thuis worden geoefend. Dit schriftje moet elke maandag weer terug op school zijn.

Op vrijdag 18 oktober is de toets van taal, thema 2. De kinderen moeten hiervoor de woordenschatwoorden leren.

Zwemmen
Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot de kerstvakantie:
2 december
16 december

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: badkleding, handdoek en een plastic tas om natte spullen in te doen.

Gym
Groep 5 gymt op donderdag en vrijdag. Op deze dagen heeft uw kind gymkleding en gymschoenen nodig.

DVS Blok 1 - We horen bij elkaar
We starten na de zomervakantie met Blok 1 van De Vreedzame School. Tijdens dit blok leren we elkaar beter kennen en maken we afspraken en regels die we belangrijk vinden. We praten over de taken in de klas en leren op een positieve manier kritiek te geven. Ook leren we onze mening te uiten en oefenen we met samenwerken.

Thuis oefenen

Informatie over uitjes

Vrijdag 1 november
Speeldernis

Dinsdag 5 november
Kinderboerderij

Donderdag 7 november
De Doelen

Vrijdag 22 november
Natuurhistorisch Museum

De speeldernis
In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?

Rekenspelletjes lenen
In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.