Bijgewerkt op donderdag 12 december

Huiswerk en toetsen
De leerlingen van groep 5 hebben een schriftje waar de woordenschat in staat. Dit mag iedere vrijdag mee naar huis en kan in het weekend thuis worden geoefend. Dit schriftje moet elke maandag weer terug op school zijn.

Dinsdag 17 december toets Engels Unit 2.
De kinderen moeten de woordjes Engels-Nederlands en Nederlands-Engels kennen.

Zwemmen
Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot de kerstvakantie:
16 december

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: badkleding, handdoek en een plastic tas om natte spullen in te doen.

Gym
Groep 5 gymt op donderdag en vrijdag. Op deze dagen heeft uw kind gymkleding en gymschoenen nodig.

DVS Blok 2 - Wij lossen conflicten zelf op
Blok 2 van De Vreedzame School staat in het teken van conflicten op een goede manier oplossen. We leren wat een conflict is en hoe we een conflict op kunnen lossen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het voorkomen van ruzies en problemen. Hiervoor wordt een stappenplan gebruikt. Met dit stappenplan kunnen de kinderen tot een win-win oplossing komen.

Thuis oefenen

Informatie over uitjes

De speeldernis
In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?

Rekenspelletjes lenen
In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.