Bijgewerkt op maandag 17 februari

Huiswerk en toetsen

De leerlingen van groep 5 hebben een schriftje waar de woordenschat in staat. Dit mag iedere vrijdag mee naar huis en kan in het weekend thuis worden geoefend. Dit schriftje moet elke maandag weer terug op school zijn.

Vrijdag 21 februari: toets aardrijkskunde hoofdstuk 2

Zwemmen
Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot de meivakantie:
3 maart (gelijk na de voorjaarsvakantie)
16 maart
30 maart

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: badkleding, handdoek en een plastic tas om natte spullen in te doen.

Gym
Groep 5 gymt op donderdag en vrijdag. Op deze dagen heeft uw kind gymkleding en gymschoenen nodig.

DVS Blok 4 Wij hebben hart voor elkaar
In dit blok leren de kinderen met hun eigen emoties en met die van een ander om te gaan. We praten over gevoelens en hoe je je voelt in verschillende situaties. We leren ons te verplaatsen in een ander.

Thuis oefenen

De reken-, taal- en spellingspelletjes die uw kind op de Chromebook op school speelt, kunnen zij thuis ook spelen. Als u of uw kind thuis inlogt op Moo, staan al deze spelletjes klaar!

Informatie over uitjes

Op vrijdag 27 maart gaan we weer naar de Speeldernis!

De Speeldernis
In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. De Speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?

Rekenspelletjes lenen
In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.