Groep 1/2 A

Bijgewerkt: woensdag 13 februari 2019

Thema Sprookjes
De komende weken zullen roodkapje, sneeuwwitje, klein duimpje en nog veel meer andere sprookjes voorbij komen in de groepen 1/2. De sprookjes worden nagespeeld, er worden kastelen gebouwd en er zullen een hoop sprookjes worden voorgelezen in de klassen.

Donderdag 21 februari van 13.00 - 15.00 uur Carnaval
Op donderdag 21 februari vieren we met de hele school carnaval. De kinderen mogen verkleed komen. Om 13.00 uur beginnen we bij de kleuters met een modeshow in de speelzaal. U bent van harte welkom om te komen kijken. Daarna gaan de kleuters in circuitvorm allerlei activiteiten doen. Wij hebben nog veel hulp nodig in de klassen om de activiteiten te begeleiden. Komt u ons helpen bijvoorbeeld met knutselen, spelletjes of limonade inschenken? U kunt zich opgeven bij de juf.

Vrijdag 22 februari Speelgoeddag
Elke laatste vrijdag voor een vakantie is het speelgoeddag. Uw kind mag dan speelgoed van thuis meenemen om in de klas mee te spelen.

De Voorjaarsvakantie is van 25 februari tot en met 1 maart.

Gym
Wij hebben op maandag, woensdag en donderdag gym.

Juffen
Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Anoeska in de groep. Op donderdag en vrijdag juf Franny. In de kleutergroepen krijgen de juffen ook hulp van juf Veronica en juf Rita.

Verschoning
Wij vragen u om in de tas van uw kind een onderbroek en lange broek te stoppen. Dit voor het geval uw kind een ongelukje heeft met plassen.

Uitleen rekenspelletjes
Vanaf woensdag 6 september kunt u voor uw kind rekenspelletjes lenen. U kunt ze gratis 2 weken lenen. Er wordt 2,50 euro borg gevraagd. Als het spel in goede staat terug komt krijgt u de 2,50 weer terug. Ophalen in de ouderkamer bij juf Jane tussen 8.30 en 11.30.

DVS
We werken op de Hildegardisschool met de methode De Vreedzame School (DVS). Met deze methode leren kinderen op een prettige en veilige manier samen te spelen en te leren. We starten dit thema met blok 4: We hebben hart voor elkaar. Binnen de lessen van dit blok leren de kinderen een eigen mening te hebben en leren zij te luisteren naar de mening van een ander en deze te respecteren.

Speelgoeddag
De laatste dag in de week voor de herfst-kerst-voorjaars-mei- en zomervakantie is het speelgoeddag! De kinderen mogen dan eigen speelgoed meenemen naar school.