Groep 1/2 B

Bijgewerkt: woensdag 10 april 2019

In de week voor de vakantie week wij voor de laatste keer schoolfruit. Wilt u uw kind vanaf 6 mei weer elke dag fruit meegeven?

Thema lente
In de voorjaarsvakantie hebben we al een beetje van het lenteweer kunnen genieten. Nu werken wij in de groepen 1/2 ook over het thema lente. We knutselen bloemen, zingen liedjes die passen bij de lente en onderzoeken hoe bloembollen eruit zien en wanneer de jonge dieren worden geboren op de kinderboerderij.

Omdat het thema lente over zal gaan in het thema Pasen, hebben we alvast twee data voor de verlengde inloop geprikt:
Dinsdag 12 maart en woensdag 17 april.

Thema Pasen
Op donderdag 18 april vieren we Pasen met de kinderen. Dit doen we door middel van het Paasontbijt. Zou u uw kind een bord, beker en bestek mee willen geven hiervoor? Liefst in een (plastic) tasje met de naam van uw kind.

Vrijdag 19 april is het Goede Vrijdag. De kinderen hebben die dag vrij en dit is tevens de start van de meivakantie tot en met 5 mei 2019.

Gym
Wij hebben op maandag, woensdag en donderdag gym.

Verschoning
Wij vragen u om in de tas van uw kind een onderbroek en lange broek te stoppen. Dit voor het geval uw kind een ongelukje heeft met plassen.

Uitleen rekenspelletjes
Vanaf woensdag 6 september kunt u voor uw kind rekenspelletjes lenen. U kunt ze gratis 2 weken lenen. Er wordt 2,50 euro borg gevraagd. Als het spel in goede staat terug komt krijgt u de 2,50 weer terug. Ophalen in de ouderkamer bij juf Jane tussen 8.30 en 11.30.

DVS

We werken op de Hildegardisschool met de methode De Vreedzame School (DVS). Met deze methode leren kinderen op een prettige en veilige manier samen te spelen en te leren. We zijn deze week gestart met blok 5: We dragen allemaal een steentje bij. In dit blok leren de kinderen dat je samen meer bereikt dan in je eentje. We praten over de taken in de klas en zoeken voor iedereen een geschikt taakje.

Speelgoeddag
De laatste dag in de week voor de herfst-kerst-voorjaars-mei- en zomervakantie is het speelgoeddag! De kinderen mogen dan eigen speelgoed meenemen naar school.