Groep 1/2 C

Bijgewerkt: woensdag 12 juni 2019

Thema het eenzame huis

Op woensdag 12 juni zal het jaarlijkse schoolproject weer van start gaan. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Het eenzame huis”. Geïnspireerd op het huis in de Bloklandstraat dat inmiddels omringd is door een bouwplaats. De leerlingen gaan zich verdiepen in het verhaal van de bewoners van het huis en zullen van alles gaan leren over hoe een huis/ wijk gebouwd wordt en wat hier allemaal bij komt kijken. groep 1/2 c zal op donderdag 27 juni het Chabotmuseum bezoeken om te ontdekken wat er allemaal in dat "huis" te zien is. Het thema zal op dinsdag 2 juli eindigen met een tentoonstelling in de Louweslootstraat.

Ouderactiviteit: vrijdag 21 juni een wandeling door de wijk.

Verlengde inloop: dinsdag 25 juni.

Gym
Wij hebben op maandag, woensdag en donderdag gym.

Verschoning
Wij vragen u om in de tas van uw kind een onderbroek en lange broek te stoppen. Dit voor het geval uw kind een ongelukje heeft met plassen.

Uitleen rekenspelletjes
Vanaf woensdag 6 september kunt u voor uw kind rekenspelletjes lenen. U kunt ze gratis 2 weken lenen. Er wordt 2,50 euro borg gevraagd. Als het spel in goede staat terug komt krijgt u de 2,50 weer terug. Ophalen in de ouderkamer bij juf Jane tussen 8.30 en 11.30.

DVS

We werken op de Hildegardisschool met de methode De Vreedzame School (DVS). Met deze methode leren kinderen op een prettige en veilige manier samen te spelen en te leren. We starten dit thema met blok 6: We zijn allemaal anders. We praten met de kinderen over de verschillen en de overeenkomsten. We maken een familiemuseum.

Speelgoeddag
De laatste dag in de week voor de herfst-kerst-voorjaars-mei- en zomervakantie is het speelgoeddag! De kinderen mogen dan eigen speelgoed meenemen naar school.