Groep 1/2 C

Bijgewerkt: donderdag 11 april 2019

Thema lente
In de voorjaarsvakantie hebben we al een beetje van het lenteweer kunnen genieten. Nu werken wij in de groepen 1/2 ook over het thema lente. We knutselen bloemen, zingen liedjes die passen bij de lente en onderzoeken hoe bloembollen eruit zien en wanneer de jonge dieren worden geboren op de kinderboerderij.

Omdat het thema lente over zal gaan in het thema Pasen, hebben we alvast twee data voor de verlengde inloop geprikt:
Dinsdag 12 maart en woensdag 10 april.

Gym
Wij hebben op maandag, woensdag en donderdag gym.

Verschoning
Wij vragen u om in de tas van uw kind een onderbroek en lange broek te stoppen. Dit voor het geval uw kind een ongelukje heeft met plassen.

Uitleen rekenspelletjes
Vanaf woensdag 6 september kunt u voor uw kind rekenspelletjes lenen. U kunt ze gratis 2 weken lenen. Er wordt 2,50 euro borg gevraagd. Als het spel in goede staat terug komt krijgt u de 2,50 weer terug. Ophalen in de ouderkamer bij juf Jane tussen 8.30 en 11.30.

DVS

We werken op de Hildegardisschool met de methode De Vreedzame School (DVS). Met deze methode leren kinderen op een prettige en veilige manier samen te spelen en te leren. We starten dit thema met blok 4: We hebben hart voor elkaar. Binnen de lessen van dit blok leren de kinderen een eigen mening te hebben en leren zij te luisteren naar de mening van een ander en deze te respecteren.

Speelgoeddag
De laatste dag in de week voor de herfst-kerst-voorjaars-mei- en zomervakantie is het speelgoeddag! De kinderen mogen dan eigen speelgoed meenemen naar school.