Bijgewerkt op 7 december 2018

Veilig Leren lezen op de computer, tablet of Ipad
De kinderen kunnen de leesspelletjes van Veilig Leren Lezen ook thuis op de computer, tablet of Ipad spelen.
De woordenschatspelletjes staan ook open om te spelen.

Thuis lezen
Het is voor de kinderen leuk en leerzaam om thuis ook boeken te lezen samen met u.
Bij het Klooster naast de school kunt u boeken lenen. Ook in de bibliotheek kunt u boeken lenen.
De leerkracht van groep 3 geeft ook regelmatig een leesblaadje mee naar huis. Het allerbeste is om dan samen met uw zoon of dochter te lezen. Dan kunt u ze complimenteren of helpen als ze een letter vergeten zijn.

Kern 5:
Donderdag 29 november starten we met kern 5.
De kinderen leren de letters: ie, eu, l, ou, uu
Extra leesoefeningen: https://www.jufbijtje.nl/veilig-en-vlot-kim-kern-5/
Letterfilmpjes van kern 5: https://www.jufbijtje.nl/kern-5-de-letterfilmpjes-van-vll-kim-op-youtube-van-zwijsen/

Huiswerk:
De kinderen krijgen huiswerkboekje 4 mee naar huis.
Graag uiterlijk 18 december inleveren bij de juf.

Veilig leren lezen:
Kern start i, k, m, s
Kern 1: p, aa, r, e, v
Kern 2: n, t, ee, b, oo
Kern 3: d, oe, z. ij, h
Kern 4: w, u, a, o, j
Kern 5: eu, ie, l, ou, uu

Gymdagen:
Op dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij gym. Wilt u op deze dagen gymkleren meegeven?

Etui:
De kinderen mogen een lege etui mee naar school nemen. Hier kunnen ze hun potloden van school in opbergen.

Bidons:
Het is belangrijk dat de kinderen met dit weer een bidon met water op tafel hebben staan. Wilt u de lekker fit bidon o.i.d. meegeven aan uw kind?

Thuis lezen:
Het is voor alle kinderen goed en leuk om thuis elke dag te lezen.
Alle kinderen kunnen gratis lid worden van bibliotheek Rotterdam. Met dit abonnement kunt u ook gratis E-books downloaden voor op de Ipad of E-reader.
Bij het klooster tegenover de school kunnen de kinderen ook boeken lenen.

Leuk, rekenspelletjes in de ouderkamer!
Elke woensdag is het voor de ouders van de leerlingen uit de groepen 1 t/m 5 mogelijk om rekenspelletjes te lenen. U betaalt €2,50 borg per spel. Is het spel  compleet ingeleverd dan krijgt u de borg weer terug. Het spel mag u 2 weken thuis gebruiken.

De Vreedzame School
Wij werken momenteel in Blok 3 'Wij hebben oor voor elkaar'.