Bijgewerkt op 11 februari 2019

Letterfeest
Vrijdag vieren we in groep 3 het letterfeest, om te vieren dat de kinderen alle letters kennen.
De kinderen hebben zelf spelletjes verzonnen en gemaakt om tijdens het feest te spelen.
Op donderdag helpen een paar ouders met het bakken van letterkoekjes, die we vrijdag tijdens het feest weer kunnen opeten.

Carnaval
Donderdag 21 februari vieren we Carnaval op school. De kinderen mogen hun verkleedkleren meenemen. In de middag kunnen de kinderen zich in de klas omkleden.

Thuis Zoem spelen op de computer:

Ga naar www.moo.nl en log in
De kinderen kennen zelf hun wachtwoord.
Bent u de gebruikersnaam kwijt? Kom dan even langs, dan krijgt u de gebruikersnaam nogmaals van mij.

Ambrasoft: rekenspelletjes met 'sommen tot 10' en 'sommen tot 20'
Ga naar www.moo.nl en log in
1. Klik op: 'mijn klas'
2. Klik op: 'Ambrasoft Rekenen & Taal School
3. Klik op: Rekenen
4. Klik op: Sommen tot 10

Alle spelletjes in het domein 'Sommen tot 10' en 'Sommen tot 20' zijn leuke en goede rekenoefeningen voor de kinderen. Splitsen, erbij en eraf sommen en de verliefde harten komen allemaal aan bod.
Het domein 'Sommen tot 20' is de volgende stap, als 'Sommen tot 10' te makkelijk is.

Thuis lezen
Het is voor de kinderen leuk en leerzaam om thuis ook boeken te lezen samen met u.
Bij het Klooster naast de school kunt u boeken lenen. Ook in de bibliotheek kunt u boeken lenen.
De leerkracht van groep 3 geeft ook regelmatig een leesblaadje mee naar huis. Het allerbeste is om dan samen met uw zoon of dochter te lezen. Dan kunt u ze complimenteren of helpen als ze een letter vergeten zijn.

Kern 7:
Donderdag 24 januari zijn we gestart met kern 7.
Extra leesoefeningen: https://www.jufbijtje.nl/veilig-en-vlot-kim-kern-6/
Letterfilmpjes van kern 5: https://www.jufbijtje.nl/kern-6-de-letterfilmpjes-van-vll-kim-op-youtube-van-zwijsen/

Huiswerk:
De kinderen krijgen huiswerkboekje 5 mee naar huis.
Graag uiterlijk 30 januari inleveren bij de juf.

Veilig leren lezen:
Kern start i, k, m, s
Kern 1: p, aa, r, e, v
Kern 2: n, t, ee, b, oo
Kern 3: d, oe, z. ij, h
Kern 4: w, u, a, o, j
Kern 5: eu, ie, l, ou, uu
Kern 6: g, au, ui, f, ei
 Hoera! De kindern kennen alle letters en klanken!

Gymdagen:
Op dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij gym. Wilt u op deze dagen gymkleren meegeven?

Etui:
De kinderen mogen een lege etui mee naar school nemen. Hier kunnen ze hun potloden van school in opbergen.

Bidons:
Het is belangrijk dat de kinderen met dit weer een bidon met water op tafel hebben staan. Wilt u de lekker fit bidon o.i.d. meegeven aan uw kind?

Thuis lezen:
Het is voor alle kinderen goed en leuk om thuis elke dag te lezen.
Alle kinderen kunnen gratis lid worden van bibliotheek Rotterdam. Met dit abonnement kunt u ook gratis E-books downloaden voor op de Ipad of E-reader.
Bij het klooster tegenover de school kunnen de kinderen ook boeken lenen.

Leuk, rekenspelletjes in de ouderkamer!
Elke woensdag is het voor de ouders van de leerlingen uit de groepen 1 t/m 5 mogelijk om rekenspelletjes te lenen. U betaalt €2,50 borg per spel. Is het spel  compleet ingeleverd dan krijgt u de borg weer terug. Het spel mag u 2 weken thuis gebruiken.

De Vreedzame School
Wij werken momenteel in Blok 3 'Wij hebben oor voor elkaar'.