Bijgewerkt op 21 mei 2019

Kinderboerderij
Groep 3 gaat maandagmiddag 27 mei naar de kinderboerderij.
We zijn nog op zoek naar begeleiding. Zou u het leuk vinden om mee te gaan? geef het door aan juf Anne of juf Lyan.
We vertrekken rond 12.15 uur en zijn om 15.15 uur zeker weer op school.

Project afval
Juf Lisa gaat komende week het Project afval in groep 3 introduceren.
Juf Lisa gaat verschillende lessen geven over afval. De kinderen mogen voor het project twee stuks schoon afval mee van huis nemen.

Verkeer
Dinsdagochtend 21 mei heeft groep 3 verkeerslessen.
De kinderen mogen hun fiets meenemen, zij brengen hun fiets dan voor 8.30 uur naar het grote plein. Juf Linda en juf Veronica zetten de fietsen daar op slot.

Juf Anne en juf Lyan
Juf Anne is tot en met donderdag 23 mei de juf van groep 3. Vanaf vrijdag 24 mei neemt juf Lyan het fulltime over.

Lezen in het weekend en in de vakantie:
De kinderen krijgen een leesboekje mee voor in de vakantie.
Elke dag 10 minuten samen lezen helpt de kinderen om weer een vlotte start te maken na de vakantie.

Thuis Zoem spelen op de computer:

Ga naar www.moo.nl en log in
De kinderen kennen zelf hun wachtwoord.
Bent u de gebruikersnaam kwijt? Kom dan even langs, dan krijgt u de gebruikersnaam nogmaals van mij.

Ambrasoft: rekenspelletjes met 'sommen tot 10' en 'sommen tot 20'
Ga naar www.moo.nl en log in
1. Klik op: 'mijn klas'
2. Klik op: 'Ambrasoft Rekenen & Taal School
3. Klik op: Rekenen
4. Klik op: Sommen tot 10

Alle spelletjes in het domein 'Sommen tot 10' en 'Sommen tot 20' zijn leuke en goede rekenoefeningen voor de kinderen. Splitsen, erbij en eraf sommen en de verliefde harten komen allemaal aan bod.
Het domein 'Sommen tot 20' is de volgende stap, als 'Sommen tot 10' te makkelijk is.

Thuis lezen
Het is voor de kinderen leuk en leerzaam om thuis ook boeken te lezen samen met u.
Bij het Klooster naast de school kunt u boeken lenen. Ook in de bibliotheek kunt u boeken lenen.
De leerkracht van groep 3 geeft ook regelmatig een leesblaadje mee naar huis. Het allerbeste is om dan samen met uw zoon of dochter te lezen. Dan kunt u ze complimenteren of helpen als ze een letter vergeten zijn.

Kern 10
Dinsdag 16 april starten we met kern 10.

Huiswerk:
De kinderen krijgen huiswerkboekje 8 mee naar huis.
Graag uiterlijk 24 mei inleveren bij de juf.

Veilig leren lezen:
Kern start i, k, m, s
Kern 1: p, aa, r, e, v
Kern 2: n, t, ee, b, oo
Kern 3: d, oe, z. ij, h
Kern 4: w, u, a, o, j
Kern 5: eu, ie, l, ou, uu
Kern 6: g, au, ui, f, ei
 Hoera! De kindern kennen alle letters en klanken!

Gymdagen:
Op dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij gym. Wilt u op deze dagen gymkleren meegeven?

Etui:
De kinderen mogen een lege etui mee naar school nemen. Hier kunnen ze hun potloden van school in opbergen.

Bidons:
Het is belangrijk dat de kinderen met dit weer een bidon met water op tafel hebben staan. Wilt u de lekker fit bidon o.i.d. meegeven aan uw kind?

Thuis lezen:
Het is voor alle kinderen goed en leuk om thuis elke dag te lezen.
Alle kinderen kunnen gratis lid worden van bibliotheek Rotterdam. Met dit abonnement kunt u ook gratis E-books downloaden voor op de Ipad of E-reader.
Bij het klooster tegenover de school kunnen de kinderen ook boeken lenen.

Leuk, rekenspelletjes in de ouderkamer!
Elke woensdag is het voor de ouders van de leerlingen uit de groepen 1 t/m 5 mogelijk om rekenspelletjes te lenen. U betaalt €2,50 borg per spel. Is het spel  compleet ingeleverd dan krijgt u de borg weer terug. Het spel mag u 2 weken thuis gebruiken.

De Vreedzame School
Wij werken momenteel in Blok 3 'Wij hebben oor voor elkaar'.