Groep 1/2 D

Groep 1/2 D

Bijgewerkt: donderdag 6 december 2018

Thema Kerst
De Sint is weer naar Spanje en de kleuters gaan moeiteloos verder werken over het volgende feest: Kerstmis. We gaan samen de kerstboom versieren, kerstliedjes leren en heel veel knutselen. 

Schoolfruit

Vanaf woensdag 14 november hebben we weer schoolfruit. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag kijgen de kinderen fruit van school. U hoeft dan geen fruit mee te geven.

Kinderboerderij
Groep 1/2d is op maandag 17 december uitgenodigd voor de les "Alles voor een pannenkoek" op Kinderboerderij De Wilgenhof. Onze les begint om 13:30 uur. Het kan zijn dat we iets later terug zijn op school. Rond half 4.

Gym
Wij hebben op maandag en donderdag gym. 

Verschoning
Wij vragen u om in de tas van uw kind een onderbroek en lange broek te stoppen. Dit voor het geval uw kind een ongelukje heeft met plassen.

Uitleen rekenspelletjes
Vanaf woensdag 6 september kunt u voor uw kind rekenspelletjes lenen. U kunt ze gratis 2 weken lenen. Er wordt 2,50 euro borg gevraagd. Als het spel in goede staat terug komt krijgt u de 2,50 weer terug. Ophalen in de ouderkamer bij juf Jane tussen 8.30 en 11.30.

DVS
We werken op de Hildegardisschool met de methode De Vreedzame School (DVS). Met deze methode leren kinderen op een prettige en veilige manier samen te spelen en te leren. We starten dit thema met blok 3: We hebben oor voor elkaar. Binnen de lessen van dit blok leren de kinderen een eigen mening te hebben en leren zij te luisteren naar de mening van een ander en deze te respecteren. 

Speelgoeddag
De laatste dag in de week voor de herfst-kerst-voorjaars-mei- en zomervakantie is het speelgoeddag! De kinderen mogen dan eigen speelgoed meenemen naar school.

 

Terug

Verbraakstraat 7

3036 MR Rotterdam

010 4656840

hildegardis.dir@nullrvko.nl