Groep 1/2 D

Bijgewerkt: maandag 16 juni 2019

Schoolreis

Dinsdag 17 juni gaan wij met de kleuterklassen op schoolreis naar Plaswijckpark. We vertrekken om kwart voor 9 en zijn rond 15:45/16:00 uur weer terug op school. Groep 1/2D start in de ochtend in de klas en eindigen de dag bij het hoofdgebouw. De leerlingen moeten daar opgehaald worden. Er gaan twee ouders mee en we blijven de hele dag met de groep bij elkaar.

Wij gaan niet naar het waterpark waar de kinderen kunnen zwemmen, zwemkleding is dus niet nodig. Het is fijn als u uw kind een extra broek en ondergoed meegeeft voor eventuele ongelukjes. Het wordt een warme dag dus zorg voor voldoende drinken. De kinderen mogen iets kleins te snoepen meenemen en verder hebben zj fruit en brood nodig voor de pauzes. We gaan er een gezellige dag van maken!

Projectweken "Het eenzame huis"

Op woensdag 12 juni zal het jaarlijkse schoolproject weer van start gaan. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Het eenzame huis”. Geïnspireerd op het huis in de Bloklandstraat dat inmiddels omringd is door een bouwplaats. De leerlingen gaan zich verdiepen in het verhaal van de bewoners van het huis en zullen van alles gaan leren over hoe een huis/ wijk gebouwd wordt en wat hier allemaal bij komt kijken. Op donderdag 27 juni gaan wij in het kader van het thema naar het Chabotmuseum. De kinderen worden op de gewone tijd op school verwacht, waarna we vertrekken met het openbaar vervoer.

Afsluiting: Het thema zal op dinsdag 2 juli eindigen met een tentoonstelling in de Louweslootstraat.

Ouderactiviteit: vrijdag 21 juni een wandeling door de wijk.

Verlengde inloop: dinsdag 25 juni

Gym
Wij hebben op maandag en donderdag gym. Wij vragen u om gymkleding mee te geven aan uw kind in aparte gymtas. Een korte broek en een t-shirt is voldoende. U kunt er voor kiezen om ook gymschoenen mee te geven.

Verschoning
Wij vragen u om in de tas van uw kind een onderbroek en lange broek te stoppen. Dit voor het geval uw kind een ongelukje heeft met plassen.

DVS
We werken op de Hildegardisschool met de methode De Vreedzame School (DVS). Met deze methode leren kinderen op een prettige en veilige manier samen te spelen en te leren. We starten dit thema met blok 6: We zijn allemaal anders. We praten met de kinderen over de verschillen en de overeenkomsten. We maken een familiemuseum.

Speelgoeddag
De laatste dag in de week voor de herfst-kerst-voorjaars-mei- en zomervakantie is het speelgoeddag! De kinderen mogen dan eigen speelgoed meenemen naar school.