Groep 6B

Laatste update op 12-09-2019.

Beste ouders,

De eerste schoolweek van het nieuwe jaarschooljaar zit er weer bijna op. Volgende week beginnen de kennismakingsgesprekken. Op het raam naast de klasdeur hangt een lijst waar u zich kan inschrijven. In dit kennismakingsgesprek bespreken we een aantal zaken die belangrijk zijn voor u als ouder, voor uw kind, maar ook voor mij als leerkracht. Bij dit kennismakingsgesprek is het fijn als uw kind zelf ook aanwezig is. Van alle ouders/verzorgers wordt verwacht dat zij zich inschrijven voor een kennismakingsgesprek.

Huiswerk:

Maandag 16 september: tekst Nieuwsbegrip inleveren: 4 strategieën toepassen. Rood = verwijswoorden, groen = moeilijke woorden, = blauw is samenvatten en op de achterkant van de tekst schrijven de kinderen vragen op. Ook moet opdracht 1 en 2 van het opdrachtenblad gemaakt worden.

Vrijdag 20 september: Toets Taal Blok 1. Hiervoor moeten de kinderen de themawoorden leren. Daarnaast hebben we in de klas de volgende woordsoorten behandeld: Lidwoord, bijvoegelijk naamwoord, zelfstandig naamwoord, werkwoord en voorzetsel. Ook moeten de kinderen weten wat een persoonsvorm is. Deze kunnen zij vinden aan de hand van de vraagproef. Tot slot hebben we geoefend met leestekens zoals : , . ! ?

--------------------------------------------------------------------------------------

Algemene informatie groep 6B.

Welkom in groep 6B. Op deze pagina kunt u alle algemene informatie vinden van groep 6B. Ook zal het huiswerk en de toetsdata hier terug te vinden zijn. Wanneer er een update is zal ik u een pushbericht sturen, zodat u hiervan op de hoogte bent.

Allereerst hebben de kinderen een huiswerkmap nodig. Hierbij raad ik u aan om een map te kiezen met 2 of 4 gaatjes. In deze map hebben zij ook aan aantal insteekhoesjes nodig. Deze map moeten de kinderen iedere dag meenemen naar school. Hierin stoppen zij het huiswerk wat zij moeten leren of maken, zodat zij alles netjes en overzichtelijk kunnen bijhouden.

Op de site van Nieuwsbegrip moeten de kinderen huiswerkopdrachten maken. Deze moeten iedere week voor donderdag gemaakt zijn. De voortgang van het huiswerk wordt bijgehouden en is van invloed op het onderdeel 'huiswerkhouding' in het rapport.

Wanneer kinderen medicatie moeten innemen op school, heb ik een ingevuld medicatieformulier nodig. U kunt een leeg formulier bij mij ophalen.

Gym:

Dinsdag om 10.15 -11.00 uur.

Vrijdag om 11:00 - 11.45 uur.

Het is belangrijk dat de kinderen hun gymkleding bij hebben. De eerste twee keer vergeten, mogen de kinderen nog een setje lenen van school. Bij de derde keer mogen zij niet mee doen.

Handvaardigheid:

Donderdag om 14.15 tot 15.15 uur.

Zwemmen:

Wij hebben alle even weken zwemles. De eerste zwemles begint op 16 september. Wanneer kinderen geen zwemkleding bij zich hebben, moeten zij op school blijven om te werken.