Groep 6B

Laatste update op 07-10-2019.

Beste ouders,

De eerste schoolweek van het nieuwe jaarschooljaar zit er weer bijna op. Volgende week beginnen de kennismakingsgesprekken. Op het raam naast de klasdeur hangt een lijst waar u zich kan inschrijven. In dit kennismakingsgesprek bespreken we een aantal zaken die belangrijk zijn voor u als ouder, voor uw kind, maar ook voor mij als leerkracht. Bij dit kennismakingsgesprek is het fijn als uw kind zelf ook aanwezig is. Van alle ouders/verzorgers wordt verwacht dat zij zich inschrijven voor een kennismakingsgesprek.

Huiswerk:

18 oktober toets Engels: De kinderen hebben een blad meegekregen met woorden die zij moeten leren. Deze moeten zij Nederland-Engels kunnen en Engels-Nederland. Spelling is ook belangrijk!

28 oktober toets Woordenschat+Taal: De kinderen moeten de woorden van de Woordenschatlijst leren. Ook moeten zij de verleden tijd van werkwoorden weten te schrijven aan de hand van 't kofschip x. Daarnaast moeten zij de persoonsvorm in een zin kunnen vinden en verschillende afkortingen kunnen opschrijven. Tot slot moeten zij ook een opdracht maken over voorzetsels. Succes met leren!

--------------------------------------------------------------------------------------

Algemene informatie groep 6B.

Welkom in groep 6B. Op deze pagina kunt u alle algemene informatie vinden van groep 6B. Ook zal het huiswerk en de toetsdata hier terug te vinden zijn. Wanneer er een update is zal ik u een pushbericht sturen, zodat u hiervan op de hoogte bent.

Allereerst hebben de kinderen een huiswerkmap nodig. Hierbij raad ik u aan om een map te kiezen met 2 of 4 gaatjes. In deze map hebben zij ook aan aantal insteekhoesjes nodig. Deze map moeten de kinderen iedere dag meenemen naar school. Hierin stoppen zij het huiswerk wat zij moeten leren of maken, zodat zij alles netjes en overzichtelijk kunnen bijhouden.

Op de site van Nieuwsbegrip moeten de kinderen huiswerkopdrachten maken. Deze moeten iedere week voor donderdag gemaakt zijn. De voortgang van het huiswerk wordt bijgehouden en is van invloed op het onderdeel 'huiswerkhouding' in het rapport.

Wanneer kinderen medicatie moeten innemen op school, heb ik een ingevuld medicatieformulier nodig. U kunt een leeg formulier bij mij ophalen.

Gym:

Dinsdag om 10.15 -11.00 uur.

Vrijdag om 11:00 - 11.45 uur.

Het is belangrijk dat de kinderen hun gymkleding bij hebben. De eerste twee keer vergeten, mogen de kinderen nog een setje lenen van school. Bij de derde keer mogen zij niet mee doen.

Handvaardigheid:

Donderdag om 14.15 tot 15.15 uur.

Zwemmen:

Wij hebben alle even weken zwemles. De eerste zwemles begint op 16 september. Wanneer kinderen geen zwemkleding bij zich hebben, moeten zij op school blijven om te werken.