Groep 1-2 A

Groep 1-2 A

Laatste bewerking donderdag 13 februari 2020

Valentijnsdag

Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. De kinderen mogen als ze willen kleding aan met hartjes. 

Inloggen bij MOO
Aangezien er een aantal ouders zijn die problemen hebben met het inloggen bij MOO met de codes die de kinderen mee naar huis kregen, hebben we hier een paar links waarbij de kinderen leerzame spelletjes kunnen spelen.

https://www.gynzykids.com/#/nl-nl/leerling/puzzel/15

https://www.gynzykids.com/#/nl-nl/leerling/puzzel/558

https://www.gynzykids.com/#/nl-nl/leerling/tools/rijmen/statische-tool

https://www.gynzykids.com/#/nl-nl/leerling/tools/mozaiek-spiegelen/statische-tool

Thema Tijdreizen
Na de Kerstvakantie hebben we het thema Tijdreizen. We reizen in een tijdmachine terug naar de dinosaurus en de riddertijd. Ook reizen we naar de toekomst. We leren wat er toen wel en wat er niet was en kijken naar de verschillen en overeenkomsten met deze tijd. 

 
Schoolfruit:
Vanaf woensdag 13 november krijgen alle kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag schoolfruit. U hoeft op die dagen geen fruit aan uw kind mee te geven.  

DVS
Op school werken met de methode De Vreedzame School. Met deze methode leren we hoe we met elkaar omgaan en welke regels we moeten volgen om het gezellig te houden in de klas en op school. De komende weken werken we aan blok 3 'we hebben oor voor elkaar'. De kinderen leren over de manier waarop we met elkaar praten. 

Gym

Wij hebben op dinsdagochtend les van juf Marieke. Zij verzorgt de Lekkerfit! lessen. Op donderdagochtend geeft juf Franny de gymles. Het is fijn als de kinderen een gymtas voorzien van naam met daarin een gymbroek, gymshirt en gymschoenen meenemen. 

Eten en drinken

Op school eten wij gezond. In de ochtend eten we in de klas een stuk groente of fruit en drinken we water. Tussen de middag eten we tijdens de lunch brood en drinken we water. De kinderen krijgen 1 keer een LekkerFit! bidon van school waar ze water in mee kunnen nemen. Deze mag in de klas staan zodat de kinderen de hele dag door water kunnen drinken. Wilt u een nieuwe bidon voor uw kind dan kunt u deze bij de leerkracht kopen voor 2 euro. 

Speelgoeddag

Iedere laatste vrijdag voor de vakantie is het speelgoeddag. De leerlingen mogen van thuis 1 stuk speelgoed meenemen om hiermee op school te spelen. De eerstvolgende speelgoeddag is op vrijdag 21 februari 2020.

Terug

Verbraakstraat 7

3036 MR Rotterdam

010 4656840

hildegardis.dir@nullrvko.nl