De huiskamer

De huiskamer is een gezellige en veilige ruimte in de school waar kinderen de hele week begeleiding en training kunnen krijgen of simpelweg hun verhaal kwijt kunnen. Juf Lizanna, derdejaars student social work, is er de hele week voor de kinderen.

Soms vinden kinderen het lastig om vriendjes te maken, om te gaan met emoties of voelen zij zich onzeker. In de huiskamer kunnen de kinderen hun verhaal kwijt, begeleiding krijgen bij het maken van sociale contacten, leren ze om voor zichzelf op te komen en hoe ze sterker in hun schoenen kunnen staan.

In de huiskamer is het mogelijk om trainingen te volgen, hierbij kan worden gedacht aan;

• Sociale vaardigheidstraining
  • Emotieregulatie training
  • Faalangsttraining

In de middagen is er een ander programma in de huiskamer. Kinderen kunnen onderwijsbehoeftes hebben waar in de groepen minder aan tegemoet kan worden gekomen.

Op maandagmiddag en dinsdagmiddag kunnen kinderen deelnemen aan de plusgroep. Hier is ruimte voor uitdagende werkjes en begeleiding bij het aangaan van deze uitdagingen.

Op donderdagmiddag en vrijdagmiddag is er klusklas, hier kunnen de kinderen knutselen en klussen.

Lizanna Janssen