Start nieuwe schooljaar!

Vrijdag 28 augustus 2020

Beste ouders en kinderen!

We hopen dat jullie allemaal een fijne en gezonde zomervakantie hebben gehad! Het weer heeft in ieder geval goed meegeholpen.

Afgelopen week hebben alle juffen en meesters al hard gewerkt op school. De lokalen zijn weer fris ingericht, er liggen mooie nieuwe boeken en schriften én er is al vergaderd over het nieuwe schooljaar. We hebben er allemaal veel zin in om te starten en jullie maandag 31 augustus weer te zien!

In verband met de Coronamaatregelen zal dit voor de ouders helaas nog steeds op afstand zijn. De regel dat er géén ouders de school in mogen komen, blijft gehandhaafd. Ook zullen alle kinderen op school extra hun handen moeten wassen. Binnen de school zal er vaker schoongemaakt worden. Kinderen hoeven geen afstand te houden, de juffen en meesters doen dit wel! Buitenspelen doen de groepen zoveel als mogelijk apart.

Met Corona-gerelateerde klachten blijven de leerkrachten thuis en zullen ze zich laten testen. We hopen dat we de klassen dan op kunnen vangen. Als de kinderen Corona-gerelateerde klachten hebben en/ of iemand van het gezin, dan vragen we jullie eerst te testen en de uitslag af te wachten alvorens de kinderen weer naar school komen.

Is uw kind ziek? Dan horen we dat graag voor 8.15u via nummer 010-4656840.

De gymlessen mogen gelukkig wel weer in de gymzaal plaatsvinden. De kinderen moeten dan weer hun gymkleding en -schoentjes meenemen. Over de zwemlessen zullen we jullie later berichten.

De schooldeuren gaan om 8.20u open. Iedere groep heeft een eigen ingang:

• Groep 4a en groep 8: hoofdingang Verbraakstraat:
  • Groep 3 en groep 4b zij-ingang bij het fietspad (Verbraakstraat)
  • Kleuters en peuters bij de kleuteringang (Verbraakstraat)
  • Groep 7a Lauwersloot hoofdingang
  • Groep 7b en groep 5 speelplaats-ingang Lauwersloot
  • Groep 5/6 en groep 6 ingang vanaf de speelplaats bij Droomplaats aan de Lauwersloot

Op de eerste schooldag zullen de juffen en meesters de kinderen buiten opwachten en ze meenemen naar de klas. Bij de kleuters staan de juffen en meester ook buiten. Zij zullen de ouders en kinderen ontvangen. De kinderen lopen vervolgens door naar hun klas waar ook weer een juf ze opwacht.

En… een goed begin is het halve werk! Laten we allemaal weer lekker op tijd op school zijn! Om half negen gaan de deuren dicht en beginnen de lessen.

Met vriendelijke groet, namens het hele team van de Hildegardisschool,

Carole en Kathelijne