Informatie over het wijkteam

Informatie over het wijkteam

Donderdag 10 december 2020

Wat is het Wijkteam?

Elke wijk in Rotterdam heeft een eigen wijkteam. Het wijkteam weet veel van de problemen en de oplossingen in de wijk. In het wijkteam zitten verschillende hulpverleners die kunnen helpen bij problemen met geldzaken, de geestelijke gezondheid, wonen en opvoeden of als er bv veel ruzie thuis is. Het wijkteam kijkt wie de juiste medewerker is die u kan helpen.

Gesprekken

U krijgt gesprekken met een medewerker van het wijkteam. Deze stelt veel vragen aan u en uw gezin. En soms ook aan andere mensen die belangrijk voor u zijn. U mag iemand vragen om bij het gesprek of gesprekken aanwezig te zijn. Bijvoorbeeld een zoon, zus of vriend(in). Als u het moeilijk vindt uit te leggen wat u nodig heeft of wilt, dan kunt u vragen om een cliëntondersteuner. Deze geeft u gratis informatie en advies. Door de gesprekken wordt duidelijk waar u hulp bij nodig heeft en welke oplossingen er zijn. De wijkteammedewerker kijkt ook wat u zelf of uw omgeving kan doen.

Plan maken

Het wijkteam maakt samen met u een plan voor de hulp die u nodig heeft. Dit noemen wij het ‘ondersteuningsverslag’. Hierin staat een verslag van de gesprekken. Daarnaast een plan met de doelen en de afspraken over wie wat gaat doen. U ondertekent dit verslag.

U kunt zich aanmelden via de Vraagwijzer of bespreek even met school wat de mogelijkheden zijn.


Terug

Verbraakstraat 7

3036 MR Rotterdam

010 4656840

hildegardis.dir@nullrvko.nl