Verkoudheidsklachten/ CITO-toetsen/ Eindadviezen

Vrijdag 12 februari 2021

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen van de Hildegardisschool!

De eerste week met alle kinderen op school zit er op! We hebben genoten van alle kinderen in de klas, op het plein en in de sneeuw. De week is feestelijk afgesloten met spelletjes in de klas. De kinderen waren prachtig verkleed!

Er zijn een aantal dingen die we met u willen delen. Dit gaat over kinderen met verkoudheidsklachten, de CITO-toetsen en de eindadviezen voor groep 8.

Verkoudheidsklachten/ gezondheidsklachten

Kinderen die met verkoudheidsklachten/ gezondheidsklachten op school komen, worden naar huis gestuurd. Ze mogen pas weer naar school komen als ze 24 uur klachtenvrij zijn. Zo kunnen we met elkaar zorgen dat we allemaal gezond blijven en de school open kan blijven!

CITO-toetsen groepen 3 t/m 8

Normaal gesproken worden in januari/ februari de CITO-toetsen afgenomen. We hebben ervoor gekozen om dat nu niet te doen. We willen de tijd die we normaal stoppen in het afnemen van toetsen gebruiken om de lessen en begeleiding te geven die de kinderen nodig hebben. Ook willen we tijd vrij maken om de kinderen bij te laten komen van de lockdownperiode. We willen niet spreken over achterstanden en onze kinderen vertrouwen geven!! We nemen in mei-juni wel de gebruikelijke eind CITO-toetsen af.

Eindadvies(gesprekken)

De datum waarop de eindadviezen bekend moeten zijn, is uitgesteld tot 15 maart. Juf Dalida, juf Carole en juf Kathelijne maken op dit moment de eindadviezen. We adviseren alle kinderen kansrijk! We willen onze kinderen vertrouwen geven en alle kansen om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen.

De adviesgesprekken vinden online plaats in de week ná de vakantie. U ontvangt hiervoor volgende week een uitnodiging van juf Dalida.

Mocht u nog vragen, zorgen of tips hebben, laat het ons weten! We zijn altijd telefonisch en via de mail te bereiken. Ook staan we zoveel mogelijk buiten in de ochtend en de middag. U kunt ook de MR benaderen, die komen woensdag a.s. bijeen.

Voor nu wensen we jullie een fijn winters weekend!

Juf Carole en juf Kathelijne