Ter herinnering: Coronamaatregelen

Maandag 1 maart 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van de zonnige voorjaarsvakantie! We zijn vandaag allemaal weer met frisse moed begonnen. Het was voor iedereen wennen en ook weer fijn om elkaar te zien!

Nogmaals willen we u vragen om de Coronamaatregelen in acht te nemen. Hiermee beschermt u niet alleen uw eigen gezin maar ook alle andere kinderen en leerkrachten van de Hildegardisschool.

Dus:

• Bent u in het buitenland geweest waarna u in quarantaine moet? Geef dit aan de ons door. Deze quarantaine duurt 10 dagen. Na 5 dagen kan u kind wel getest worden. Bij een negatieve testuitslag mag uw kind weer naar school. Er zal worden gekeken hoe uw kind(eren) thuis toch begeleiding kunnen krijgen en er zal online werk worden klaargezet.
  • Is uw kind niet lekker of verkouden? Houd uw kind thuis. Als uw kind 24 uur klachtenvrij is, mag hij/ zij weer naar school. Zieke kinderen die toch op school zijn, worden naar huis gestuurd.
  • Heeft er iemand in uw gezin koorts? Dan blijft het gehele gezin thuis!
  • Voorkom contacten met veel verschillende mensen.
  • Trakteren bij een verjaardag mag, mits voorverpakt! Eén dingetje is genoeg. Te grote traktaties worden weer mee naar huis gegeven. We vinden het belangrijk om de kinderen te leren dat te veel snoep niet gezond is.

Als er een besmetting komt in de groep van uw kind, heeft dit grote gevolgen. De groep kinderen en evt. andere groepen, moeten 10 dagen in quarantaine. Ook zullen een aantal leerkrachten in quarantaine moeten. We moeten dan weer omschakelen naar online onderwijs maar kunnen niet ook voorzien in noodopvang.

Samen staan we sterk! Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen zoveel mogelijk op school les kunnen krijgen! We vertrouwen erop dat we dit voor elkaar krijgen.

En heeft u nog vragen hierover? Bellen en mailen kan altijd!

Juf Carole en juf Kathelijne