AANGESCHERPTE  CORONAMAATREGELEN VANUIT DE RVKO

AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN VANUIT DE RVKO

Vrijdag 12 maart 2021

Beste ouders, verzorgers,

Vanwege de vele uitbraken op verschillende scholen heeft ons bestuur van de RVKO het Coronabeleid strenger gemaakt om de veiligheid van alle juffen,  meesters en leerlingen zo goed mogelijk te waarborgen en alles voor de directies uitvoerbaar te houden. Deze maatregelen komen in aanvulling op alle regels die er al waren.

Ik wil u vragen deze nieuwe afspraken goed door te lezen! Vooral de laatste maatregel is erg belangrijk. Ik heb al veel ouders aan de telefoon gehad vanwie het kind lichte verkoudheidsklachten had. Heel vervelend maar deze kinderen mogen niet naar school komen. Om te voorkomen dat ze te veel onderwijs missen kunt u uw kind laten testen. Bij een aangetoonde negatieve testuitslag hoeft een kind niet 7 dagen in quarantaine.

1. Bij een positief geteste leerkracht of leerling in de groep gaat de gehele groep inclusief leerkracht 10 dagen in quarantaine en wordt er onderwijs op afstand verzorgd gedurende deze periode

Leerlingen en leerkracht kunnen bij een aangetoonde negatieve testuitslag op de 5e dag uit quarantaine en weer naar school. Het onderwijs op afstand blijft beperkt van kracht voor die kinderen, waarvan de testuitslag niet gedeeld wordt, tot de tien dagen voorbij zijn. Hiervoor worden uitsluitend de instructiemomenten live gedeeld, waarbij geen kinderen in beeld zijn.

2. Als een leerling een nauw contact is van een besmette persoon of zelf ziek is en in quarantaine moet, gaan ook broertjes en zusjes op dezelfde school in quarantaine

Als broertjes en zusjes direct in quarantaine gaan, kan voorkomen worden dat de besmetting ook in de groep van het broertje of zusje komt.

3. Bij alle positief geteste personen (met en zonder klachten) geldt dat de persoon reeds 48 uur voorafgaand besmettelijk kan zijn geweest

Dit betekent dat altijd de 2 dagen voorafgaand aan de klachten / testuitslag nagegaan moet worden met wie er contact is geweest.

4. Indien een leerling of medewerker aan corona gerelateerde klachten/ verkoudheidsklachten heeft en niet getest wordt, wordt deze persoon als positief getest beschouwd. De leerling of medewerker mag weer naar school komen indien deze 7 dagen in quarantaine is geweest en 24 uur klachtenvrij is.

Het advies blijft: bij milde klachten, laat je testen! Hiermee voorkomen we een grotere uitbraak op school en beschermen we de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en kinderen.

Ik hoop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Bij vragen kunt u altijd bellen, mailen of mij aanspreken als u mij buiten ziet staan.

Kathelijne Lemmens