Kindvriendelijke Coronatesten

Woensdag 14 april 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

Veel van u heb ik reeds gesproken over de strenge regels die we helaas moeten hanteren in geval van klachten. Kinderen blijven na een ziekmelding een week thuis en in het geval van een besmetting in de groep 10 dagen. Deze peiode kan korter als u uw kind laat testen. Graag breng ik u op de hoogte van de kindvriendelijke testen:

Steeds meer kinderen worden getest op corona. Daarom heeft de GGD meerdere teststraten waar extra tijd is voor kinderen. Daarnaast krijgen kinderen sinds 4 april een ondiepe neustest.

Sinds 4 april test de GGD kinderen tot en met twaalf jaar met een ondiepere test in de neus. De afname van materiaal uit de keel blijft hetzelfde. Het wattenstaafje gaat veel minder diep in de neus (1-2 centimeter afhankelijk van de leeftijd).

Kindvriendelijke locaties

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft op de locaties Rotterdam Airport, Ahoy, Topsportcentrum, Koperstraat, Kralingse Zoom, Schiedam en Zuidland extra tijd beschikbaar om kinderen te testen.

Meer informatie over het testen van kinderen leest u op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Kathelijne Lemmens