Projectweek van 26 april tot en met 30 april: De koning wil

Maandag 19 april 2021

Beste ouder(s), verzorger(s),

In de week van 26 – 30 april is er weer een Projectweek op onze school. Het thema is: De koning wil geen koning meer zijn. In deze week gaan alle groepen actief aan de slag waarbij wetenschap en techniek een belangrijke rol zullen spelen.

Vanwege de maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om dit wat anders te organiseren. Zo kunt u niet, zoals u gewend was, de opening meemaken. Ook is er geen afsluitende tentoonstelling waarbij u kunt rondkijken wat de kinderen hebben gemaakt.

Desondanks proberen we er toch het beste van te maken en hebben we hiervoor een oplossing bedacht. Zo openen we maandag 26 april de projectweek met een toneelstuk dat is opgevoerd en opgenomen door de groepen 7a en 7b. Iedere groep bekijkt dit dan vanuit zijn eigen lokaal. Vanaf dan zullen de kinderen gedurende de week dagelijks zo’n twee uur aan het project werken. Daarnaast bezoeken alle groepen het Kinderparadijs voor een techniekles. De bovenbouw zal in de week vóór de projectweek al een les in het Kinderparadijs volgen.

De afsluiting is vrijdag 30 april. Alle groepen filmen gedurende de Projectweek de activiteiten in de klas en/of op het Kinderparadijs, zodat de filmpjes vrijdag in de eigen klas bekeken kunnen worden met de groep. De vlog-commissie heeft hierin vanzelfsprekend ook een rol.

Om u mee te laten genieten van het werk van u kind, zullen de afsluitingsfilmpjes ook online op de Schoolpraatapp te zien zijn. Ook tijdens de hele projectweek zult u via de schoolapp op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten!

Wij hopen er weer een leuke projectweek van te maken en hebben er nu al zin in!

Hartelijke groet,

Werkgroep Project Hildegardis