Week van de autonomie: woensdag 23 juni Bruisende Woensdag!

Maandag 21 juni 2021

Ik ben ik en jij bent jij!

Het is de week van de Autonomie (21 juni t/m 27 juni 2021)

Autonomie? Wat is dat eigenlijk?

Autonomie is één van de vier kernwaarden in Het Oude Noorden. De andere drie kernwaarden zijn Positiviteit, Creativiteit en Respect. Autonomie betekent zoiets als "eigenheid".

Mensen zijn allemaal verschillend, iedereen is uniek. Dat is prachtig, maar niet altijd makkelijk. We vinden niet altijd hetzelfde belangrijk of leuk en soms kan dat botsen. Autonomie staat voor: weten wat jouw kwaliteiten zijn, ontdekken  wat jij belangrijk en fijn vindt en wat niet. Autonomie gaat ook over jezelf (creatief) uiten.  Weten dat je fouten mag maken en er van kunt leren. Maar vooral over je eigen keuzes kunnen maken en daar achter staan.

Autonomie betekent niet: doen waar je zelf zin in hebt zonder rekening te houden met een ander. Autonomie kan niet zonder respect (ook een wijkwaarde) te hebben voor je omgeving.

Deze week staan de activiteiten bij de verschillende clubjes in het teken van Autonomie. Maar ook in de speeltuin van het Kinderparadijs wordt hier aandacht aan besteed.

Kom jij deze week ook naar het Kinderparadijs om jouw unieke talenten te ontdekken?

Als je niet naar het Kinderparadijs kunt komen, hopen we je te zien op het Johan Idaplein. Op woensdagmiddag 23 juni is er weer een Bruisende Woensdag! Deze staat natuurlijk in het teken van Autonomie en er staan verschillende organisaties zoals SOL, het Kinderparadijs, Goud van Noord, de Duimdrop, Rotterdams Volkstheater en Soraya Sultan (buikdans). Kom naar het evenement om je creatieve talenten te ontdekken! Aan het einde is er een speciaal optreden, dat wil je niet missen.  Er hangen banners met daarop de wijkwaarden. Dus als je deze ziet, dan weet je dat het goed zit!

Heb jij de borden al gezien in Het Oude Noorden? Ze hangen op onze school, op pleinen, bij de welzijns- en kinderorganisaties en op Huizen van de Wijk.