Bericht van Heidi Schoolmaatschappelijk werk

Bericht van Heidi Schoolmaatschappelijk werk

Maandag 16 januari 2023

Beste ouders/verzorgers,

Graag breng ik de Mantelfoon bij jullie onder de aandacht. De Mantelfoon is er voor iedereen die de zorg heeft voor een familielid waarbij er sprake is van chronische ziekte of zorg. Dat kan uiteenlopen van een kind met autisme of ADHD tot aan het zorgen van ouders die hulpbehoevend zijn en (medische) zorg nodig hebben. 

De gemeente, de overheid en andere partijen bieden verschillende regelingen voor (jonge) mantelzorgers. Van welke regelingen er gebruik kan worden gemaakt hangt af van de persoonlijke situatie. Als Rotterdammer kun je je registreren op de website  van de gemeente en mantelzorgwaardering ontvangen (denk dan bv. aan een gratis rotterdampas met OV tegoed of cadeaubonnen).
De Mantelfoon kan helpen bij de aanvraag van een 'mantelzorgverklaring' en meedenken en ondersteunen op allerlei gebieden zowel financieel als praktisch. Ze kijken dus ook mee naar waar u recht op heeft en kunnen bv. helpen met de aanvraag van voorzieningen als Persoongebonden Budget. Ook is er oog voor de mantelzorger zelf en diens gezin. 

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden dan kan ik u koppelen aan een mantelzorgcoach in de buurt of u kunt zelf contact opnemen met de Mantelfoon telefoonnr.; 0800-7773333. Neem ook eens een kijkje op de website; www.mantelfoon.nl  Er is geen wachtlijst.

Vriendelijke groet,

Heidi Krijgsman
Schoolmaatschappelijk Werk

M: heidi.krijgsman@wmoradar.nl
T. 06-83661173

Werkdagen; Maandag en Dinsdag


Terug

Verbraakstraat 7

3036 MR Rotterdam

010 4656840

hildegardis.dir@nullrvko.nl