Holi Color run

Vrijdag 10 maart 2023

Beste ouders,

Deze en komende week staat onder anderen in het teken van het Holi-feest bij ons op school. We geven op school graag aandacht aan de verschillende feestdagen die het jaar passeren, dus willen we de kinderen ook hierin meenemen. Volgende week krijgen de kinderen een kort filmpje in de klas te zien over het Holi-feest en waar dit feest vandaan komt. Men besproeit elkaar met verschillende geuren (parfum en reukwater) en bepoedert elkaar in verschillende kleuren en begiet elkaar met allerlei gekleurd water. Dit is dan ook het symboliseren van de in bloei staande natuur, maar dan bij de mens. 

Komende dinsdag willen we hier onze eigen draai aan geven. We willen om 15.00 met de kinderen een soort "Color-run" houden. Dit houdt in dat de kinderen rondjes om het schoolplein van de Verbraakstraat gaan lopen. Op het moment dat de kinderen langs de haag van leerkrachten komt zullen de leerkrachten de kinderen bepoederen met speciaal kleurpoeder. We zullen niet sproeien met parfum of reukwater.

De kleurstoffen zijn gemakkelijk uit kleren te wassen, maar het blijven natuurlijk kleurstoffen, dus daarom vragen wij om de kinderen oude kleren mee te geven. Ook gaan onze kleurenpoeders gemakkelijk uit de haren. Maar ook hier, het blijven kleurstoffen en deze kunnen een lichte waas achterlaten. Blond haar is hier gevoeliger voor. De poeders zijn niet schadelijk en worden ook in de voedingsindustrie gebruikt. 

Mocht u liever niet hebben dat uw kind hieraan deelneemt, laat dit dan weten aan de leerkracht van uw kind. We hebben een apart gedeelte op het schoolplein waar de kinderen dan even kunnen wachten. 

Mocht u hier nog vragen over hebben, kunt u mailen naar ryan.slijkerman@rvko.nl.

 


Terug

Verbraakstraat 7

3036 MR Rotterdam

010 4656840

hildegardis.dir@nullrvko.nl