Groep 5A

Bijgewerkt op 13-02-2019

Huiswerk:

Op vrijdag 8 februari is er huiswerk meegegaan om te leren. Het bestaat uit een blad met samenvattingen van de lessen en een blad met belangrijke begrippen.

Het onderwerp van het thema is 'Monniken en ridders'.

Op vrijdag 15 februari krijgen de kinderen hierover een toets.

Op dinsdag 12 februari is er leerhuiswerk voor aardrijkskunde mee naar huis gegaan. Het gaat om thema 4: 'Landschappen'.

Op donderdag 21 februari krijgen de kinderen hierover een toets.

Informatie:

Zwemles:

Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot aan de kerstvakantie:

Maandag 29-10

Maandag 12-11 ( Het is ouderweek. U kunt komen kijken. Wel met eigen vervoer naar het zwembad)

Maandag 26-11

Maandag 10-12

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: Badkleding, handdoek en een plastic tas om de natte spullen na afloop in te doen.

Gymtijden:

Groep 5A gymt op dinsdag en vrijdag. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op deze dagen gymkleding en gymschoenen bij zich heeft.

Thuis oefenen:

Wil je thuis graag meer oefenen? Of vind je het leuk om spelletjes op de computer te doen? Op www.leskompas.nl kan je inloggen met de volgende code:

Gebruikersnaam: Hildegardis5b

Wachtwoord: Krokodil

Begrijpend lezen kan je ook thuis oefenen met de inlogcodes van nieuwsbegrip.

Rekenspelletjes lenen

In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.

Huiswerk:

De leerlingen van groep 5 krijgen iedere week op vrijdag huiswerk mee naar huis. Dit wordt in de week daarna ingeleverd. Dit is lesstof die eerder is behandeld.

De leerlingen van groep 5 krijgen een schriftje mee naar huis waar de woordenschat in staat. Dit wordt iedere vrijdag mee naar huis gegeven en in het weekend thuis geoefend. Dit schriftje moet elke maandag weer terug naar school.

De speeldernis

In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. Data volgt later. De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?