Groep 5A

Bijgewerkt op 17-04-2019

Huiswerk:

Op vrijdag 12 april is er huiswerk mee gegeven om te maken. Het gaat om een blad met rekenoefeningen. De oefeningen gaan verhoudingstabellen.

Graag inleveren voor of op donderdag 18 april.

Op 18 april krijgen de kinderen een huiswerkboekje mee. Ze kunnen hierin verschillende vaardigheden oefenen in de vakantie. Het is fijn als de kinderen hier een aantal taken uit maken. Het is niet verplicht, maar wel zeer nuttig!

Informatie:

Donderdag 18 april vieren we Pasen in de klas. We beginnen de dag met een gezellig ontbijt. Er wordt gezorgd voor o.a. matzes, brood, beleg, eieren en drinken. Vindt u het leuk om ook iets feestelijks te eten mee te geven? Laat het even weten aan de leerkracht. (inmiddels al aangeboden: komkommer en tomaatjes, pannenkoekjes).

Op vrijdag 17 mei hebben we een interactieve meespeelvoorstelling in het WMDC in Delfshaven. De kinderen maken op een actieve manier kennis met muziek uit verschillende werelddelen. Er kunnen twee mensen mee als begeleiding.

Op vrijdag 14 juni gaan we weer naar de Speeldernis! Lijkt het u leuk om een keer mee te gaan? Laat het even weten aan de leerkracht!

Zwemles:

Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot aan de meivakantie:

1 april

15 april

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: Badkleding, handdoek en een plastic tas om de natte spullen na afloop in te doen.

Gymtijden:

Groep 5A gymt op dinsdag en vrijdag. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op deze dagen gymkleding en gymschoenen bij zich heeft.

Thuis oefenen:

Wil je thuis graag meer oefenen? Of vind je het leuk om spelletjes op de computer te doen? Op www.leskompas.nl kan je inloggen met de volgende code:

Gebruikersnaam: Hildegardis5b

Wachtwoord: Krokodil

Begrijpend lezen kan je ook thuis oefenen met de inlogcodes van nieuwsbegrip.

Rekenspelletjes lenen

In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.

Huiswerk:

De leerlingen van groep 5 krijgen iedere week op vrijdag huiswerk mee naar huis. Dit wordt in de week daarna ingeleverd. Dit is lesstof die eerder is behandeld.

De leerlingen van groep 5 krijgen een schriftje mee naar huis waar de woordenschat in staat. Dit wordt iedere vrijdag mee naar huis gegeven en in het weekend thuis geoefend. Dit schriftje moet elke maandag weer terug naar school.

De speeldernis

In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. Data volgt later. De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?