Groep 5A

Bijgewerkt op 03-06-2019

Huiswerk:

Op 28 mei hebben de kinderen voor Natuur&techniek een blad met begrippen en een samenvatting van hoofdstuk 4 meegekregen. Het thema is "Weet wat je eet!" De kinderen oefenen de informatie op dit blad, ter voorbereiding op de toets.

Toets op donderdag 06 juni!

(En niet op 7 juni, zoals op het blad staat. De kinderen zijn dan vrij i.v.m. een studiedag).

Informatie:

Op vrijdag 7 juni zijn de kinderen vrij i.v.m. een studiedag.

Op maandag 10 juni zijn de kinderen vrij i.v.m. 2e Pinksterdag.

Op dinsdag 11 juni is er een extra vrije dag!

Op vrijdag 14 juni gaan we weer naar de Speeldernis! Lijkt het u leuk om een keer mee te gaan? Laat het even weten aan de leerkracht!

Zwemles:

Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot aan de zomervakantie:

8 juli

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: Badkleding, handdoek en een plastic tas om de natte spullen na afloop in te doen.

Gymtijden:

Groep 5A gymt op dinsdag en vrijdag. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op deze dagen gymkleding en gymschoenen bij zich heeft.

Thuis oefenen:

Wil je thuis graag meer oefenen? Of vind je het leuk om spelletjes op de computer te doen? Op www.leskompas.nl kan je inloggen met de volgende code:

Gebruikersnaam: Hildegardis5b

Wachtwoord: Krokodil

Begrijpend lezen kan je ook thuis oefenen met de inlogcodes van nieuwsbegrip.

Rekenspelletjes lenen

In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.

Huiswerk:

De leerlingen van groep 5 krijgen iedere week op vrijdag huiswerk mee naar huis. Dit wordt in de week daarna ingeleverd. Dit is lesstof die eerder is behandeld.

De leerlingen van groep 5 hebben een schriftje waar de woordenschat in staat. Dit mag iedere vrijdag mee naar huis en kan in het weekend thuis worden geoefend. Dit schriftje moet elke maandag weer terug op school zijn.

De speeldernis

In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. Data volgt later. De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?