Bijgewerkt op woensdag 18 september 2019

SOS-formulier
Wilt u het formulier zo snel mogelijk inleveren?

Huiswerk en toetsen
De leerlingen van groep 5 hebben een schriftje waar de woordenschat in staat. Dit mag iedere vrijdag mee naar huis en kan in het weekend thuis worden geoefend. Dit schriftje moet elke maandag weer terug op school zijn.

Zwemmen
Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot de herfstvakantie:
Maandag 23 september
Maandag 7 oktober

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: badkleding, handdoek en een plastic tas om natte spullen in te doen.

Gym
Groep 5 gymt op donderdag en vrijdag. Op deze dagen heeft uw kind gymkleding en gymschoenen nodig.

DVS Blok 1 - We horen bij elkaar
We starten na de zomervakantie met Blok 1 van De Vreedzame School. Tijdens dit blok leren we elkaar beter kennen en maken we afspraken en regels die we belangrijk vinden. We praten over de taken in de klas en leren op een positieve manier kritiek te geven. Ook leren we onze mening te uiten en oefenen we met samenwerken.

Thuis oefenen

Informatie over uitjes
De speeldernis
In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. Data volgt later. De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?

Rekenspelletjes lenen
In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.