Groep 1/2 D

Bijgewerkt: woensdag 10 apil 2019

Koningsspelen

Vrijdag 12 april vieren we de Koningsspelen. In de ochtend verzamelen we om 8:20 uur op het schoolplein bij het hoofdgebouw. We zullen hier met de hele school de "Pasapas" dansen. Hierna gaan we naar de klas en eten we met elkaar het Koningsontbijt.

Van 10:30 uur tot 11:15 gaan we naar de KNAK. Alle klassen treden op met een door hun zelf gekozen uitvoering.

De kleuters zullen vanaf 1 uur op het schoolplein bij de Louwerslootstraat verschillende activiteiten en spellen gaan doen. Wilt u helpen bij de activiteiten dan kunt u zich aanmelden bij de groepsleerkracht.

Thema lente
In de voorjaarsvakantie hebben we al een beetje van het lenteweer kunnen genieten. Nu werken wij in de groepen 1/2 ook over het thema lente. We knutselen bloemen, zingen liedjes die passen bij de lente en onderzoeken hoe bloembollen eruit zien en wanneer de jonge dieren worden geboren op de kinderboerderij.

Omdat het thema lente over zal gaan in het thema Pasen, hebben we alvast twee data voor de verlengde inloop geprikt:
Dinsdag 12 maart en woensdag 10 april.

Over de ouder-kindactiviteit van dit thema hoort u binnenkort meer.

Schoolfruit
Vanaf woensdag 14 november hebben we weer schoolfruit. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag kijgen de kinderen fruit van school. U hoeft dan geen fruit mee te geven.

Gym
Wij hebben op maandag en donderdag gym. Wij vragen u om gymkleding mee te geven aan uw kind in aparte gymtas. Een korte broek en een t-shirt is voldoende. U kunt er voor kiezen om ook gymschoenen mee te geven.

Verschoning
Wij vragen u om in de tas van uw kind een onderbroek en lange broek te stoppen. Dit voor het geval uw kind een ongelukje heeft met plassen.

Uitleen rekenspelletjes
Vanaf woensdag 6 september kunt u voor uw kind rekenspelletjes lenen. U kunt ze gratis 2 weken lenen. Er wordt 2,50 euro borg gevraagd. Als het spel in goede staat terug komt krijgt u de 2,50 weer terug. Ophalen in de ouderkamer bij juf Jane tussen 8.30 en 11.30.

DVS
We werken op de Hildegardisschool met de methode De Vreedzame School (DVS). Met deze methode leren kinderen op een prettige en veilige manier samen te spelen en te leren. We starten dit thema met blok 4: We hebben hart voor elkaar. Binnen de lessen van dit blok leren de kinderen een eigen mening te hebben en leren zij te luisteren naar de mening van een ander en deze te respecteren.

Speelgoeddag
De laatste dag in de week voor de herfst-kerst-voorjaars-mei- en zomervakantie is het speelgoeddag! De kinderen mogen dan eigen speelgoed meenemen naar school.