Groep 5B

Bijgewerkt op 14-02-2019

Toetsen:

toets Engles

Op maandag 11 februari hebben de leerlingen van groep 5 B een woordenlijst van Engels mee naar huis gekregen. De toets zal plaatsvinden op maandag 18 februari. Het onderstaand schema kan helpen bij het leren. De woorden moeten van het Nederlands naar het Engels maar ook van het Engels naar het Nederlands worden geleerd. Let ook op de spelling!

Di 12-2 woord 1 t/ m 8

Woe 13-2 woord 9 t/m 15

Do 14-02 woord 16 t/m 24

Vrij 15-02 woord 25 t/m 30

Za 16-2 alles

Zo 17-2 alles

toets geschiedenis

Op donderdag 14 februari hebben de leerlingen van groep 5 B een samenvatting van geschiedenis mee naar huis gekregen. De toets zal plaatsvinden op donderdag 21 februari. Het onderstaand schema kan helpen bij het leren.

Donderdag 14-02 les 1

Vrijdag 15-02 les 2

Zaterdag 16-02 Les 3

Zondag 17-02 les 4

Maandag 18-02 alles + de woorden

Dinsdag 19-02 alles + de woorden

Woensdag 20-02 alles + de woorden

Informatie:

speeldernis vrijdag 29 maart

Aanstaande vrijdag gaan wij naar de speeldernis.  De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?

Zwemles:

Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot aan de meivakantie:

Maandag 18-2

Maandag 4-3

Maandag 18-3

Maandag 1-4

Maandag 15-4

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: Badkleding, handdoek en een plastic tas om de natte spullen na afloop in te doen.

Gymtijden:

Groep 5B gymt op dinsdag en vrijdag. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op deze dagen gymkleding en gymschoenen bij zich heeft?

Thuis oefenen:

Wil je thuis graag meer oefenen? Of vind je het leuk om spelletjes op de computer te doen? Op www.leskompas.nl kan je inloggen met de volgende code:

Gebruikersnaam: Hildegardis5b

Wachtwoord: Krokodil

Begrijpend lezen en andere vakken kan je ook thuis oefenen met de inlogcodes van MOO.

Rekenspelletjes lenen

In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.

De speeldernis

In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. Data volgt later. De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?

Huiswerk:

De leerlingen van groep 5 krijgen iedere week op vrijdag huiswerk mee naar huis. Dit wordt in de week daarna ingeleverd. Dit is lesstof die eerder is behandeld.

De leerlingen van groep 5 krijgen een schriftje mee naar huis waar de woordenschat in staat. Dit wordt iedere dag thuis en op school geoefend. Dit schriftje moet ook weer mee terug genomen worden naar school.