Groep 5B

Bijgewerkt op 7-12-2018

Toetsen:

Maandag 17 december: toets Engels

De leerlingen hebben op vrijdag 7 december een woordenlijst van Engels mee naar huis gekregen. Het onderstaande schema kan je helpen bij het leren. De stof is verdeeld in vier dagen. De laatste twee dagen leer je alles.

Maandag 10-12 woord 1 t/m 6

Dinsdag 11-12  woord 7 t/m 13

Woensdag 12-12 woord 14 t/m 20

Donderdag 13-12  woord 20 t/ 30

Vrijdag 14-12 alles

Zaterdag 15-12 alles

Zondag 16-12 alles

Let ook op de spelling!

Informatie:

Maandag 7 december:  Survivalzwemmen!

De kinderen hebben hierbij, naast hun zwemkleding, ook een korte broek en t-shirt nodig. Wilt u dit a.u.b. meegeven!

Meer informatie vindt u in het briefje dat de kinderen donderdag 6 dec hebben gekregen.

zie nieuwsberichten voor de foto.

Zwemles:

Groep 5 zwemt op de volgende maandagen tot aan de kerstvakantie:

Maandag 29-10

Maandag 12-11 ( Het is ouderweek. U kunt komen kijken. Wel met eigen vervoer naar het zwembad)

Maandag 26-11

Maandag 10-12

Op deze dagen heeft uw kind het volgende nodig: Badkleding, handdoek en een plastic tas om de natte spullen na afloop in te doen.

Gymtijden:

Groep 5B gymt op dinsdag en vrijdag. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind op deze dagen gymkleding en gymschoenen bij zich heeft?

Thuis oefenen:

Wil je thuis graag meer oefenen? Of vind je het leuk om spelletjes op de computer te doen? Op www.leskompas.nl kan je inloggen met de volgende code:

Gebruikersnaam: Hildegardis5b

Wachtwoord: Krokodil

Begrijpend lezen en andere vakken kan je ook thuis oefenen met de inlogcodes van MOO.

Rekenspelletjes lenen

In de ouderkamer kunt u samen met uw zoon of dochter op woensdag rekenspelletjes lenen. U geeft 2 euro 50 borg en kunt een spel mee naar huis nemen. Na twee weken spelen en oefenen brengt u het terug. Is het spel compleet? Dan ontvangt u de borg retour.

De speeldernis

In groep 5 gaan de kinderen een aantal keer naar de Speeldernis. Data volgt later. De speeldernis is een groot natuurpark. De kinderen zijn de hele ochtend buiten. Wilt u uw kinderen oude kleding, jas en schoenen aandoen? Kaplaarzen zijn ook erg handig voor dit uitje. Wilt u daarnaast droge en schone kleding en schoenen in de tas stoppen? Dan kunnen zij zich omkleden wanneer ze vies of nat zijn geworden. Deze lessen gaan altijd door. Ook bij regen. Wilt u wanneer er regen wordt opgegeven een regenjas meegeven?

Huiswerk:

De leerlingen van groep 5 krijgen iedere week op vrijdag huiswerk mee naar huis. Dit wordt in de week daarna ingeleverd. Dit is lesstof die eerder is behandeld.

De leerlingen van groep 5 krijgen een schriftje mee naar huis waar de woordenschat in staat. Dit wordt iedere dag thuis en op school geoefend. Dit schriftje moet ook weer mee terug genomen worden naar school.