Groep 3A

Bijgewerkt op 6 december 2019:

Kerstdiner:
Donderdag 19 december is het kerstdiner op de Hildegardisschool. Bij de deur van de klas komt een papieren kerstbal te hangen met daarin allemaal kleine papieren kerstballen. We hebben de kinderen alvast gevraagd om na te denken wat ze graag willen eten en drinken tijdens het kerstdiner. Vanaf dinsdag kunt u uw naam schrijven op een kerstbal bij het gerecht wat u meeneemt.

Stickers verdienen:
Op school gaan we vanaf maandag 2 december elke dag kijken wie er thuis heeft gewerkt met de oefensoftware van Zoem. Als we zien dat je thuis ook oefent, verdien je elke dag een sticker op de stickerkaart in de klas.

Huiswerk kern 4:
De kinderen krijgen 29 november nieuw huiswerk mee naar huis van kern 4. Willen jullie dit boekje voor de kerstvakantie weer inleveren op school?

Huiswerk kern 3:
Mahir, Kosay, Mehmet en Anthony: willen jullie het huiswerkboekje van kern 3 zo snel mogelijk inleveren op school?

Huiswerk kern 1 en kern 2:
Anthony, Mehmet, Quensyenne, Safae o en Mahir: willen jullie het huiswerkboekje van kern 1 en 2 inleveren op school?

Fruit op school:
De komende weken krijgen de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag fruit van school. U hoeft op deze dagen geen fruit mee te geven.

Oefenbladen woordrijtjes:
De kinderen krijgen regelmatig oefenbladen mee naar huis. Het is belangrijk dat u dit thuis ook oefent met uw kind. Al is het maar 10 minuten per dag. Hoe meer uw kind de woorden herhaalt, des te sneller zal het de woorden gaan lezen. Succes met oefenen!

Aanmelden Schoolpraatapp:
Deze ouders dienen zich nog aan te melden op de app:
Safae O, Naoual

Ga in de Schoolpraat app naar het tandwieltje rechtsbovenin. Klik hier op groep 3a. Vul hier de gegevens in. Het wachtwoord kunt u bij ons vragen indien u dit vergeten bent.

Handvaardigheid:
Iedere maandag hebben wij van 14.15 uur tot 15.15 uur handvaardigheid aan de Louwerslootstraat. U kunt uw kind vanaf 9 september iedere maandag ophalen om 15.15 uur bij de Louwerslootstraat.

Thuis Zoem spelen op de computer:
Ga naar www.moo.nl en log in
De kinderen kennen zelf hun wachtwoord.
Bent u de gebruikersnaam kwijt? Kom dan even langs, dan krijgt u de gebruikersnaam nogmaals van mij.

Ambrasoft: rekenspelletjes met 'sommen tot 10' en 'sommen tot 20'
Ga naar www.moo.nl en log in
1. Klik op: 'mijn klas'
2. Klik op: 'Ambrasoft Rekenen & Taal School
3. Klik op: Rekenen
4. Klik op: Sommen tot 10

Alle spelletjes in het domein 'Sommen tot 10' en 'Sommen tot 20' zijn leuke en goede rekenoefeningen voor de kinderen. Splitsen, erbij en eraf sommen en de verliefde harten komen allemaal aan bod.
Het domein 'Sommen tot 20' is de volgende stap, als 'Sommen tot 10' te makkelijk is.

Thuis lezen
Het is voor de kinderen leuk en leerzaam om thuis ook boeken te lezen samen met u.
Bij het Klooster naast de school kunt u boeken lenen. Ook in de bibliotheek kunt u boeken lenen.
De leerkracht van groep 3 geeft ook regelmatig een leesblaadje mee naar huis. Het allerbeste is om dan samen met uw zoon of dochter te lezen. Dan kunt u ze complimenteren of helpen als ze een letter vergeten zijn.

Deze letters komen de komende maanden aan bod:
Veilig leren lezen:
Kern start i, k, m, s
Kern 1: p, aa, r, e, v
Kern 2: n, t, ee, b, oo
Kern 3: d, oe, z. ij, h
Kern 4: w, u, a, o, j
Kern 5: eu, ie, l, ou, uu
Kern 6: g, au, ui, f, ei
 Hoera! De kindern kennen alle letters en klanken!

Gymdagen:
Op dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij gym. Wilt u op deze dagen gymkleren meegeven?

Etui:
De kinderen mogen een lege etui mee naar school nemen. Hier kunnen ze hun potloden van school in opbergen.

Bidons:
De kinderen mogen op school elke dag water drinken uit hun bidon. Deze mogen ze op hun tafel laten staan. Wilt u voor een schone bidon zorgen? Elke vrijdag gaan de bidons mee naar huis.

Thuis lezen:
Het is voor alle kinderen goed en leuk om thuis elke dag te lezen.
Alle kinderen kunnen gratis lid worden van bibliotheek Rotterdam. Met dit abonnement kunt u ook gratis E-books downloaden voor op de Ipad of E-reader.
Bij het klooster tegenover de school kunnen de kinderen ook boeken lenen.

Leuk, rekenspelletjes in de ouderkamer!
Elke woensdag is het voor de ouders van de leerlingen uit de groepen 1 t/m 5 mogelijk om rekenspelletjes te lenen. U betaalt €2,50 borg per spel. Is het spel  compleet ingeleverd dan krijgt u de borg weer terug. Het spel mag u 2 weken thuis gebruiken.

De Vreedzame School
Wij werken momenteel in Blok 3: We hebben oor voor elkaar.