Groep 3B

Bijgewerkt op 3 september 2019

Thuis Zoem spelen op de computer:

Ga naar www.moo.nl en log in
De kinderen kennen zelf hun wachtwoord.
Bent u de gebruikersnaam kwijt? Kom dan even langs, dan krijgt u de gebruikersnaam nogmaals van mij.

Ambrasoft: rekenspelletjes met 'sommen tot 10' en 'sommen tot 20'
Ga naar www.moo.nl en log in
1. Klik op: 'mijn klas'
2. Klik op: 'Ambrasoft Rekenen & Taal School
3. Klik op: Rekenen
4. Klik op: Sommen tot 10

Alle spelletjes in het domein 'Sommen tot 10' en 'Sommen tot 20' zijn leuke en goede rekenoefeningen voor de kinderen. Splitsen, erbij en eraf sommen en de verliefde harten komen allemaal aan bod.
Het domein 'Sommen tot 20' is de volgende stap, als 'Sommen tot 10' te makkelijk is.

Thuis lezen
Het is voor de kinderen leuk en leerzaam om thuis ook boeken te lezen samen met u.
Bij het Klooster naast de school kunt u boeken lenen. Ook in de bibliotheek kunt u boeken lenen.
De leerkracht van groep 3 geeft ook regelmatig een leesblaadje mee naar huis. Het allerbeste is om dan samen met uw zoon of dochter te lezen. Dan kunt u ze complimenteren of helpen als ze een letter vergeten zijn.

Deze letters komen de komende maanden aan bod:
Veilig leren lezen:
Kern start i, k, m, s
Kern 1: p, aa, r, e, v
Kern 2: n, t, ee, b, oo
Kern 3: d, oe, z. ij, h
Kern 4: w, u, a, o, j
Kern 5: eu, ie, l, ou, uu
Kern 6: g, au, ui, f, ei
 Hoera! De kindern kennen alle letters en klanken!

Gymdagen:
Op dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij gym. Wilt u op deze dagen gymkleren meegeven?

Etui:
De kinderen mogen een lege etui mee naar school nemen. Hier kunnen ze hun potloden van school in opbergen.

Bidons:
De kinderen mogen op school elke dag water drinken uit hun bidon. Deze mogen ze op hun tafel laten staan. Wilt u voor een schone bidon zorgen? Elke vrijdag gaan de bidons mee naar huis.

Thuis lezen:
Het is voor alle kinderen goed en leuk om thuis elke dag te lezen.
Alle kinderen kunnen gratis lid worden van bibliotheek Rotterdam. Met dit abonnement kunt u ook gratis E-books downloaden voor op de Ipad of E-reader.
Bij het klooster tegenover de school kunnen de kinderen ook boeken lenen.

Leuk, rekenspelletjes in de ouderkamer!
Elke woensdag is het voor de ouders van de leerlingen uit de groepen 1 t/m 5 mogelijk om rekenspelletjes te lenen. U betaalt €2,50 borg per spel. Is het spel  compleet ingeleverd dan krijgt u de borg weer terug. Het spel mag u 2 weken thuis gebruiken.

De Vreedzame School
Wij werken momenteel in Blok 1: Wij horen bij elkaar.