De Hildegardisschool

De Hildegardisschool is een school voor basisonderwijs. Wij leren de kinderen alle vaardigheden die nodig zijn om zich naar eigen vermogen in het voortgezet onderwijs en in de maatschappij verder te kunnen ontwikkelen.

Onze school is een multiculturele school. Velen hebben een ander geloof. We accepteren, vanuit onze christelijke achtergrond, alle kinderen ongeacht ras, cultuur of godsdienst. We zien onszelf als een ontmoetingsschool. We besteden veel aandacht aan normen en waarden. De Vreedzame School is een methode voor sociale vaardigheden die door de hele school heen ademt. Het is een manier van met elkaar omgaan binnen de school en in de wijk.

De school heeft 270 leerlingen en we hebben twee locaties: het hoofdgebouw staat aan het prachtige groene Johan Idaplein. De dependance staat aan de Louwerslootstraat en heeft een mooi podium.

Met de kinderen, leerkrachten en ouders werken we samen. Samen staan we sterk! Aan de school is het kinderdagverblijf/BSO Droomplaats "Samen" en de peuterspeelzaal "de Krokodil"van Peuter en Co betrokken. Zij hebben een plek in onze school.